Претрага
Претрага
Close this search box.

Ove nedelje je otvaranje izložbe “Inspirisani Francuskom” – Evo šta sve sugrađani mogu da posete u Galeriji Matice srpske 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U sredu, 29. marta u 18.00 sati održaće se predavanje Pozorište i jednostavni jezik koje će držati Izabel Švenk, kulturološkinja, izvođačica, pozorišna umetnica i moderatorka iz Berlina. Izabel Švenk će govoriti o posebnom obliku nemačkog jezika „Leichte Sprache“, čija je osnovna svrha pristupačnost, kao i o njegovoj primeni u različitim oblastima kulturnog i društvenog života u Nemačkoj. Tokom predavanja Izabel Švenk će predstaviti i primere iz njenog inkluzivnog istraživačkog projekta, koji se bavi pitanjem primene jednostavnog jezika u stvaralačkom i istraživačkom radu u pozorištu, kao i njegovom upotrebom na sceni. Predavanje je na govornom engleskom uz simultani prevod na srpski.

U četvrtak, 30. marta u 18.00 sati biće svečano otvorena izložba digitalnih printova iz kolekcije GMS Inspirisani Francuskom u Francuskom institutu u Novom Sadu (Kulturni distrikt).

Kosta Hakman, Motiv iz Pariza; foto: Galerija Matice srpske

U petak, 31. marta u 19.00 sati u okviru pratećeg programa izložbe Jedna sasvim (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza održaće se autorsko vođenje kroz izložbu prof. dr Dijane Metlić.

Ljubica Cuca Sokic_Olga Keseljevic u Parizu; foto: Galerija Matice srpske

U subotu, 1. aprila u 13.00 i 17.00 sati biće priređena vođenja kroz izložbu Slike velikih formata – svedočanstva epohadok će se u nedelju, 2. aprila u 13.00 i 17.00 sati održati vođenja kroz izložbu Jedna sasvim (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza.

Izložbu Slike velikih formata – svedočanstva epoha; foto: Galerija Matice srpske

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага