Претрага
Претрага
Close this search box.

OVE NEDELJE TRI FANTASTIČNA DOGAĐAJA U MUZEJU VOJVODINE Prvo predavanje sutra, a evo šta vas očekuje do petka!

Foto: Gradske info

Ove nedelje u Muzeju Vojvodine sve sugrađane očekuju tri fantastična predavanja. Prvo predavanje biće realizovano u sredu, 4. septembra, sa početkom u 20.00 časova u Dunavskoj 35.

-Dragi prijatelji, ove nedelje u Muzeju Vojvodine vas očekuju tri fantastična događaja koje ne treba da propustite. Predavanje: Vlaho Bukovac i portreti srpskih vladara, odmah sutradan predavanje: Kuća Bukovac – Cavtatska hronika umetnikove ostavštine, a krajem nedelje se vidimo na tribini pod nazivom: Srbi 1914 – Između ropstva i slobode- stoji u objavi.

Na tribini Srbi 1914 – Između ropstva i slobode govoriće prof. dr Saša Marković. Ovom prilikom će biti predstavljen identitetski položaj Srba uoči “Velikog rata”, razvoj nacionalne ideje, parlamentarizma i slobodne države. Akcenat će biti i na okolnostima u kojima se odvijao kulturni razvoj Srba koje su bile izuzetno složene. Takođe, sagledaće se imperijalističke pretenzije prema Kraljevini Srbiji koje su predstavljale pretnju slobodnoj državi, ali i otpor koji je bio jedini izbor i patriotizam koji je obeležio svakog Srbina.

Foto: Screenshot

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага