Претрага
Претрага
Close this search box.

OVOG VIKENDA MOŽETE UŽIVATI U DVE PLESNE PREDSTAVE koje vas očekuju u Novosadskom pozorištu

Foto: Pexels

Premijera plesnih predstava „Spontani potok života” 11. novembra i „S U D – slobodno ujedinjeno društvo” 12. novembra 2023. održaće se u Novosadskom pozorištu sa početkom u 20 časova.

Predstava “Spontani potok života” zasnovana je na filozofijama života, kako život nastaje i kuda stremi.

Osnovni principi koji utiču na spontani potok života su principi Jin i Jang, koji su sveobuhvatni  u životnom ciklusu, baš kao i pojmovi ,,Žena” i ,,Muškarac”. Takođe, značajnu ulogu ima i uticaj drevnih elemenata kao što su vazduh, vatra, zemlja, voda, metal, drvo, kamen, a koji proističu iz mitoloških značenja koje su ljudi poštovali kao izvore energije života. Da bismo shvatili život, moramo shvatiti prirodu čiji smo deo. Spontani potok života je krv koja teče kroz sva živa bića.

Druga predstava “SUD – Slobodno ujedinjeno društvo” savremena je plesna predstava koja se bavi pitanjem diskriminacije, istražuje polazište predrasuda i stereotipa koji dovode do stigmatizacije društva. Kroz teme rodne ravnopravnosti, vršnjačkog nasilja, femicida i diskriminacije, plesači nas uvode u jedan svet realnosti, protiv koje odluče da se bore ne bi li napravili idealno solidarno društvo.

Karte se mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstixa ili online putem veb sajta new.gigstix.com.

Redovna cena jedne karte je 600 dinara, dok se u centralnoj biletarnici na adresi Kralja Aleksandra 12 (TC Pariski magazin), pored redovne može kupiti i studentska/đačka ulaznica po ceni od 400 dinara.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu Novog Sada.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti