Претрага
Претрага
Close this search box.

“PEČATI FONDOVA ARHIVA VOJVODINE”: Otvaranje izložbe u Tekelijanumu (FOTO)

Foto: Printscreen Instagram

Na poziv Eparhije budimske, Arhiv Vojvodine organizuje izložbu “PEČATI IZ FONDOVA ARHIVA VOJVODINE” u glavom gradu Mađarske. 

Postavka obuhvata arhivski materijal koji se samostalno prezentuje javnosti, budući da je u prethodnim decenijama bio izlagan u okviru složenih tematskih arhivskih izložbi Arhiva Vojvodine. Pečati svedoče o istorijskim procesima, kao i o uredjenju i razvoju državne uprave, sudstva i drugih institucija u Monarhiji, na teritoriji Bačke.

Predstavlja verodostojne kopije otisaka pečata, čuvavši njihovu izvornost. Izložbeni materijal odabran je prema kriterijumu vremenskog nastajanja istorijskog značaja prema sadržaju, teritorijalnoj pripadnosti, naučnoj, kulturnoj i umetničkoj vrednosti. Autorka se vodila svetlom istinite, informativne i umetničko-estetske vrednosti pečata.

Cilj same izložbe je predstaviti ovaj arhivski materijal van granica naše zemlje – istakao je direktor Arhiva Vojvodine, dr Nebojša Kuzmanović.

Arhiv Vojvodine i Eparhija budimska vas pozivaju na otvaranje izložbe „PEČATI IZ FONDOVA ARHIVA VOJVODINE“ autora Danijele Branković, arhivskog savetnika koje će se održati u ponedeljak, 7. oktobra 2024. godine u 19.00 časova u Tekelijanumu, Budimpešta.

O izložbi će govoriti: dr Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine, Danijela Branković, autor, Mitropolit budimski i administrator temišvarski Lukijan (Pantelić).

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nebojša Kuzmanović (@nebojsakuzmanovic62)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага