Foto: Profimedia

Neke stvari na ovom svetu su sigurne, a to je da će uvek biti nastavaka, prednastavaka i novih verzija omiljenih filmova, čak i kada to niko nije tražio.

Filmovi se vraćaju u Srednju zemlju, a Warner Bros i New Line potpisali su ugovor o izradi novih adaptacija Gospodara prstenova i Hobita, piše Index.hr.

Izvršni direktor Warner Bros Discovery-ja Dejvid Zaslav objavio je u četvrtak da je postignut dogovor o snimanju „više“ filmova temeljenih na knjigama Dž.R.R. Tolkina.

Cena ugovora s Embracer Group-om, švedskom kompanijom za igre na sreću koja poseduje prava na većinu Tolkinovog sveta, tek treba biti otkrivena.

Filmovi će se razvijati kroz Warner Bros-ovu producentsku kuću New Line Cinema, koja je producirala trilogiju redatelja Pitera Džeksona između 2001. i 2003. godine. Ti su filmovi zaradili gotovo tri milijarde dolara širom sveta, a treći deo, Povratak kralja, osvojio je 11 Oskara, uključujući i Oskara za najbolji film.

Razgovarali su i s Piterom Džeksonom

U zajedničkoj izjavi za Variety, Džekson i njegove dve najbliže saradnice s Gospodara prstenova, Fren Volš i Filipa Bojens, rekli su da su ih Warner Bros i Embracer „držali u toku o novim filmovima na svakom koraku“.

„Veselimo se daljem razgovoru s njima kako bismo čuli njihovu viziju franšize koja napreduje“, rekli su Džekson, Volš i Bojens.

Embracer je stekao prava na Gospodara prstenova, što uključuje filmove, igre, robu, tematske parkove i produkcije uživo, kada je kupio Middle-earth Enterprises 2022. godine.

„Nakon naše nedavne akvizicije Middle-earth Enterprises-a, oduševljeni smo što smo krenuli na ovo novo zajedničko putovanje s kompanijama New Line Cinema i Warner Bros Pictures, vraćajući neuporedivi svet Dž.R.R. Tolkina na veliko platno na nove i uzbudljive načine“, rekao je Li Ginčard, izvršni direktor Embracer Freemode-a.

„Razumemo koliko su cenjeni ovi radovi i radeći zajedno s našim partnerima u kompanijama New Line Cinem i Warner Bros Pictures planiramo poštovati prošlost, gledati u budućnost i pridržavati se najvišeg nivoa kvaliteta i proizvodnih vrednosti“, dodao je.

Novi filmovi neće nužno preispitati ono što je pokrivala stara trilogija

Novi čelnici filmskog dela Warner Bros-a, Majk de Luka i Pam Abdi, stoje iza novog višegodišnjeg ugovora koji će značiti da studio može razvijati igrane filmove temeljene na Tolkinovim delima Gospodar prstenova i Hobit.

De Luka i Abdi rekli su da je New Line „preduzeo neviđeni skok vere“ u Tolkinov svet pre dve decenije, ali su signalizovalii da bilo koji novi filmovi neće nužno preispitati ono što su pokrivali Džeksonovi filmovi.

„Uz sav opseg i detalje koji su s ljubavlju upakovani u dve trilogije, golemi, složeni i blistavi svemir o kojem je sanjao Dž.R.R. Tolkin ostaje uglavnom neistražen“, rekli su.

Index.hr

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments