Претрага
Претрага
Close this search box.

Pozorišne radionice za srednjoškolce u KCNS

Foto: KCNS

Scenska redakcija Kulturnog centra Novog Sada ponovo organizuje radionice namenjene mladim zaljubljenicima u pozorište i književnost. Tema novog ciklusa radionica glasi „Kako se razvija dramski lik“ i prvenstveno su namenjene srednjoškolcima uzrasta od 15 do 19 godina.

Cilj radionica je kratak pregled i upoznavanje polaznika sa razvojem dramskog lika još od antičkog perioda, u kome akcenat stavljamo na čuvenog antičkog književnika i filozofa Teofrasta i njegovo delo „Karakteri“.

O nastanku i razvoju dramskih likova učiće kroz igrice vođene od strane facilitatora i facilitatorki, a krajnji ishod ovih radionica biće praktična primena znanja koja će se ogledati u izvođenju kratkog dramskog teksta koji su sami razvili na radionicama (igrokaz).
Radionice počinju 8. oktobra, održavaće se subotom u terminu od 14 do 16 časova u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5) i trajaće do 12. novembra.

Prijave su u toku i možete se prijaviti slanjem imejla sa svojim podacima (ime, prezime, datum rođenja i kontakt telefon) na mejl scenske redakcije KCNS: scenskaredakcija.kcns@gmail.com

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti