Претрага
Претрага
Close this search box.

Pozorište mladih proslavlja rođendan drugog dana vikenda: 30 odsto popusta na sve ulaznice

Foto: Pozorište mladih Novi Sad

Proslava rođendana Pozorišta mladih odigraće se u nedelju, 12. februara sa početkom u 18 časova u Velikoj sali Pozorišta mladih.

Godine 1932, pre 91. godinu, u Novom Sadu je otpočelo sa radom Lutkarsko pozorište pri Sokolskom društvu, koje je vremenom preraslo u Pozorište mladih. Kao rezultat procesa započetog 1932. godine, 12. februara 1933, Lutkarsko pozorište je premijerno izvelo predstavu „Kraljević iz podzemlja“, koja se smatra prvom profesionalnom lutkarskom predstavom na području današnje Republike Srbije i čitavog regiona.

Zbog svega navedenog 12. februar je simbolično, uzet za datum kada se proslavlja Dan Pozorišta mladih i Dan lutkarstva u Srbiji.

Povodom rođendana održaće se svečana akademija. Na svečanoj akademiji će biti izvedena potpuno obnovljena predstava „Veseli muzičari“, čije će ovo biti 400 izvođenje, ali i premijera.

Ulaznice za sve predstave iz redovnog februarskog repertoara Pozorišta mladih koje budu kupljene u nedelju 12. februara biće na popustu od 30%. (Popust se ne odnosi na gostovanja drugih pozorišnih kuća). Blagajna radi od 10 do 20 sati.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti