Претрага
Претрага
Close this search box.

Predstava „Paraziti” studenata Fakulteta dramskih umetnosti izvodi se premijerno 26. juna u 21h u KC Fabrici u Novom Sadu!

26. jun 21h, Novi Sad – Nezavisna umetnička grupa NIBIRU, koju čine studenti završnih godina Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda i Akademije umetnosti iz Novog Sada, kao i mladi profesionalci posvećeni istraživanju i radu na eksperimentalnim umetničkim formama, sa ponosom najavljuje svoj novi projekat: pozorišnu predstavu „Paraziti”, Marijus fon Majenburg, u režiji studenta završne godine Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Nemanje Mijovića.

Predstava „Paraziti” preispituje egzistencijalni zamor koji individue navodi na uništenje svega oko (unutar) sebe; potencijal prisustva spleta okolnosti/slučaja/sudbine kojom je život indoktriniran. Predstava tematizuje umor mladih ljudi koji, umesto da se bore za svoju autentičnost, biraju da usvoje parazitsko postojanje, a pitanje koje postavlja jeste da li ova odluka proizilazi iz želje da se izazove neočekivani preokret događaja i na taj način se izbegne pitanje lične odgovornosti.

„Paraziti” predstavlju značajan odmak od tradicionalnog pozorišta, integrišući klasične dramske elemente sa samostalnim scenskim i kostimskim instalacijama, dokumentarnim filmskim sadržajem, autorskim animacijama i drugim multimedijalnim formama.

Ovaj projekat je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a omogućen je kroz saradnju sa Kulturnim centrom Fabrika i Akademijom umetnosti u Novom Sadu.

Predstava će se premijerno izvesti 26. juna u 21h u Kulturnom centru Fabrika (Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad).

Predstava „Paraziti” je drugi po redu projekat NIBIRU grupe, realizovan nakon velikog uspeha predstave „Psihoza u 4.48h”, takođe u režiji Nemanje Mijovića. Da ova predstava postaje veoma relevantan i važan projekat, potvrđuje i nagrada koju je glumica Nina Perge oosvojila na prestižnoom evropskom pozorišnom festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER u Brnu, Češkoj.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага