Претрага
Претрага
Close this search box.

Premijera predstave “Krznena Venera” u petak u Pozorištu mladih

Foto: Pozorište mladih Novi Sad

Po motivima filma Romana Polanskog, a u adaptaciji i režiji Momčila Miljkovića, nastala je predstava „Krznena Venera”, Pozorišta mladih iz Novog Sada. U predstavi glavne uloge igraju – Tijana Maksimović, istaknuta glumica Srpskog narodnog pozorišta i Danilo Milovanović, višestruko nagrađivani mladi glumac Pozorišta mladih.

Autor Momčilo Miljković o predstavi kaže sledeće:

„Likovi u ovoj predstavi su reditelj koji organizuje audiciju kako bi pronašao glavnu glumicu za svoju predstavu i glumica koja želi da dobije ulogu. Ali, kao što u životu često biva, tako ni ova podela uloga na kraju nije onakva kakvom se činila na samom početku. Prelazeći iz jedne u drugu pa u treću ulogu, naši likovi otkrivaju ono što su oboje morali ili hteli da sakriju, svako iz svog razloga. Pitanje ko je rob, a ko gospodar, ko je čekić, a ko nakovanj, samo je površinsko. Ono što se dobija kada se zagrebe dublje pitanje je istine i iskrenosti. Naš reditelj koristi predstavu kako bi prikrio istinu koja se nekima možda ne bi svidela, možda čak ni njemu samom. A glumica, kao i svako kome je do glumačke profesije stalo, pokušava da dopre baš do te istine koju on najviše skriva.

Veliki filmski reditelj Ingmar Bergman u jednom svom romanu kaže: „U životu igramo razne uloge. Neke zato što nas zabavljaju, neke zato što drugi žele da ih igramo. Najčešće zato što želimo da se zaštitimo. Tako ne primećujemo da gubimo ono što nije uloga, ono pravo „Ja”. U ovoj predstavi naši likovi igrajući te razne uloge dolaze do onoga što nije uloga, do onog pravog „Ja”.”

Premijera predstave će se održati u petak 28. oktobra u 19.30 časova, na Maloj sceni Pozorišta mladih.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti