Претрага
Претрага
Close this search box.

Promocija knjige “Reka – Jedna drugačija dunavska antologija” na brodu Cepelin u Novom Sadu

Foto: Futura publikacije

U sredu, 27. aprila u 19 časova na brodu “Cepelin” na Novosadskom književnom festivalu „Razgovori o ljubavi (prema knjigama)” edicija NOJZAC predstaviće knjigu “Reka – Jedna drugačija dunavska antologija (dobitnik specijalne nagrade Međunarodnog sajma knjiga u Novom Sadu, 2022).

O knjizi će govoriti Slobodan Tišma, Silvia Dražić, Relja Dražić (edicija Nojzac) i domaćin festivala Đorđe Randelj.

Foto: Futura publikacije

„REKA – Jedna drugačija dunavska antologija” predstavlja antologiju u 24 poglavlja u kojoj su zastupljeni najznačajniji pisci iz različitih jezika i književnosti duž Dunava. Izdanje ove publikacije omogućili su Baden-Würtemberg Stiftung i „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“, kao i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Futura publikacije u svojoj ediciji Nojzac publikuje prevode mahom austrijske literature, kako one koja je već izborila svoje mesto u svetskoj književnosti (A. Štifter, H. f. Hofmanstal, J. Rot, R. Muzil, H. Broh, E. f. Horvat, T. Bernhard, M. Haushofer …) tako i one koja danas nastoji da se za to mesto izbori (G. Amanshauzer, V. Kapaher, R. Šindl, P. Heniš…). U ediciji Nojzac-Kontrateg publikuju se važne knjige teorijsko- esejističkog karaktera.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti