Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Od 24. decembra u Sremskim Karlovcima biće organizovan adventski festival koji će sadržati određene novogodišnje aktivnosti, a održavaće se na više različitih lokacija, rekli su za NS Uživo iz Turističke organizacije Sremski Karlovci.

– Planiramo božićni market na kom će proizvođači iz Sremskih Karlovaca, ali i iz drugih mesta, predstavljati svoje proizvode. To će biti različite vrste suvenira, gastro delicija kao što su božićni kolači i slično. Takođe, biće organizovan koncert duhovne muzike u Sabornoj crkvi, zatim i novogodišnji koncert u Karlovačkoj gimnaziji – rekla je za naš portal Jasmina Beljan Iskri, direktorka Turističke organizacije Sremski Karlovci.

Foto: Guideposts

Cilj je promocija kulture, tradicije i različitih umetnosti u Sremskim Karlovcima i baš zbog toga će posetioci imati priliku da uživaju u različitim muzičkim žanrovima kao što su duhovna, umereno tradicionalna i džez muzika.

nsuzivo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vidoje
21/11/2022 16:14

U sredistu pravoslavlja i crkve u severnoj srbiji vatikanski advent???!!!!! Jesmo mi normalni uopste?!? Kakvo perfidno pokatolicavanje srba u 21. veku

Sara
21/11/2022 18:33
Reply to  Vidoje

Najgore je u celoj stvari je to što sami sebi to radimo! Zapušteni smo potpuno u svakom pogledu i sve se kod nas odmah primi. Mislim da to nije nikakva vatikanska zavera, nego naša neukost, primitivizam u koji sve dublje padamo, nepoznavanje svoje tradicije i istorije! Setite se redom: Dan zaljubljenih, Noć veštica! Ne razumem zašto SPC nije reagovala odlučnije kada je sve to počelo. Umesto da jasno i glasno kaže da je to katolički praznik, dosetili su se nekog sveca koji se nikada nije naročito slavio i bio poznat – Sv Trifuna, što pada istog dana, pa se tako… Učitaj još »

Vidoje
21/11/2022 22:55
Reply to  Sara

Apsolutno se slazem. To je svuda i uvek slucaj sa nama, da prihvatamo tudje i najbrze se asimilujemo. To sto SPC ne reaguje je samo dokaz infiltracije raznih sluzbi u istu. Sa Sv Trifunom su osmislili ‘dobru’ masku da prodje ‘dan zaljubljenih’ i tjt

Milana
22/11/2022 09:02
Reply to  Vidoje

Vidoje, zašto ne organizujete protestnu šetnju/litiju? Treba da Vas bude sramota! Da li znate koliko stanovnika Sremskih Karlovaca su katolici i oduvek žive u savršenom skladu s pravoslavnim sugrađanima? Sremski Karlovci su centar duhovnosti i kulture. Podjednaka pažnja poklanjala se oduvek svim praznicima. Advent može samo obogatiti mesto kao što su Karlovci. Za nekoga ko nosi ime Vidoje, imate vrlo uzak pogled na svet!

Veka
22/11/2022 21:24

U Godpodu ne postoji razlika na ove i one…kome smeta ako nismo iste veroispovesti, taj Boga ne poznaje! Tolerancija, razumevanje, svest o slobodnom izboru veroispovesti, prevazilazi ograničenje našeg ega! Možda je taj ” neko” bogatiji u srcu i duši…sve ono spoljašnje nje SUŠTINA!

Mirko
22/11/2022 23:12

Prvo nek urede selo da lici na nesto, najosnovnije prvo bi trebalo srediti osvetljenje po ulicama I puteve jer ne moze se ni peske normalno ici, a kolima da ne pricam.Tako potencijalno turisticko selo, a tako zalosnog izgleda. Trenutno tuga da veca ne moze da bude, valjda ce se nesto promeniti, mada cisto sumnjam.