Претрага
Претрага
Close this search box.

Raznovrstan program ove nedelje u Galeriji Matice srpske

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U okviru Manifestacije „Muzeji za 10 “ u Galeriji Matice srpske prirediće se bogat i raznovrstan program, među kojima se izdvajaju:

U sredu, 17. maja u 19.00 sati

Povodom obeležavanja 150 godina od rođenja Nadežde Petrović i Manifestacije Muzeji za 10 biće održano predavanje Dragane Božović, muzejske savetnice iz Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ u Čačku, posvećeno životu i delu znamenite slikarke.

U petak, 19. maja u 19.00 sati

U okviru pratećeg programa Manifestacije Muzeji za 10, u petak, 19. maja u 19.00 satiu Galeriji Matice srpske održaće se promocija knjige prof. dr Vladimira Simića. Portret srpskog intelektualca u doba prosvetiteljstva objavljena u suizdavaštvu Matice srpske i Galerije Matice srpske Prisutnima će na promociji pozdravnu reč uputiti prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske i dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, dok će o knjizi govoriti prof. dr Mirjana D. Stefanović, istoričarka književnosti, prof. dr Aleksandra Kučeković, istoričarka umetnosti i dr Vladimir Simić, istoričar umetnosti i redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
U subotu, 20. maja od 12.00 do 18.00 sati

U Galeriji Matice srpske će se prvi put održati Dan društvenih igara i novih tehnologija namenjen prevashodno mladima, s idejom da se umetnička kolekcija Galerije prikaže na interaktivniji način. Oslanjajući se na nove muzeološke prakse i pedagoške pristupe, edukatori Galerije će u saradnji sa centrom za društvene igre Mipl pružiti priliku svim zainteresovanima da se oprobaju u različitim društvenim igrama koje se bave temom muzeja i umetnosti. Velika sala „Sava Tekelija“ u Galeriji Matice srpske će u periodu od 12.00 do 18.00 sati postati jedinstveni umetnički prostor za igru, razonodu i druženje.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti