Претрага
Претрага
Close this search box.

Retrospektivna izložba Zorana Naskovskog “JAVNE TAJNE” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Foto: Printscreen/Instagram/ msub_mocab

Retrospektivna izložba Zorana Naskovskog “Javne tajne” biće otvorena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u sutra, 26. januara u 19.00 časova

Izložba nastala u saradnji dva muzeja, Muzeju savremene umetnosti u Beogradu i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, predstavlja višedecenijski umetnički opus Zorana Naskovskog, jednog od najistaknutijih umetnika iz Srbije i jednog od najznačajnijih predstavnika nezavisne umetničke scene devedesetih godina, koji je aktivan više od tri decenije u kontinuitetu u polju savremene umetnosti.

Izložbene postavke u MSUV i MSUB, koje karakteriše nelinearost svojstvena savremenoj umetnosti, formiraju smisaone celine, često interaktivne, uvodeći posmatrača u aktivan odnos prema društvenom i političkom kontekstu, kao i prema neizvesnosti ubrzanog informacijskog i tehnološkog razvoja. Postavka izložbe u Novom Sadu predstavlja izbor ikoničkih radova kao što su ‘’Smrt u Dalasu’’, ‘’War Frames’’, ‘’L’Origine du monde’’, ‘’Mandala i krst’’ i drugi i, u odnosu na postavku u MSUB, proširuje izbor novim radovima, dokumentima i artefaktima u interakciji s novim prostorom i kontekstualno drugačije osmišljenim celinama.

Kustoskinje izložbe su Gordana Nikolić i Una Popović.

Izložbu “Javne tajne” biće otvorena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine možete pogledati do 17. marta 2024.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti