Претрага
Претрага
Close this search box.

RUŽIĆ zatražio od Nacionalnog prosvetnog saveta DA PONOVO RAZMOTRE SADRŽAJ UDŽBENIKA IZ BIOLOGIJE ZA OSMI RAZRED

Foto: Pixabay
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić zahtevao je to od saveta zbog zbog polemike koja je u proteklih nekoliko dana prisutna u javnosti.

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić zatražio je od Nacionalnog prosvetnog saveta da ponovo ispita i da stručno mišljenje o delu Programa nastave i učenja biologije za osmi razred osnovne škole, koji se odnosi na raznovrsnost biološke osnove pola i polnih karakteristika, primarnih i sekundarnih, koje uključuju ponašanje i individualni osećaj pripadnosti nekom od rodova.

Zbog polemike koja je u proteklih nekoliko dana prisutna u javnosti, a odnosi se na sadržaje udžbenika biologije za osmi razred, zahtevao sam da se Nacionalni prosvetni savet ponovo izjasni i da svoju stručnu ocenu o tome da li je takav program u skladu sa naučnim teorijama koje prihvataju i po kojima rade biološki fakulteti, da li se i kroz njih odražava nacionalni interes, i pre svega, da li je to u najboljem interesu po obrazovanje naše dece –  rekao je prvi potpredsednik.

Dodaje da, upravo struka mora da se pita zbog kompleksnosti procesa i važnosti da damo najveći kvalitet obrazovanja našim učenicima.

– U potpunosti razumem i podržavam da je potrebno i da učimo decu o toleranciji i međusobnom poštovanju, razumevanju različitosti i prihvatanju istih, ali na bazi priznatih naučnih teorija i u skladu sa politikama države u kojoj živimo –  podvukao je on.

Telegraf.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Kultura
12.09.2022 16:30

Smaraju zaista već!!!
Bolje usmerite energiju za sakupljanje sto više novca za obolelu decu, manite se jurnjave za popularnošću na osnovu ovih tema, smarate

Povezane vesti