Претрага
Претрага
Close this search box.

Sedamdeset studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu organizuje izložbu “SAN” na kojoj će predstaviti likovna, muzička i dramska dela

Studenti će od 21. maja premijerno pred publikom predstaviti EXP projekat sa ovogodišnjom temom San u okviru multimedijalnog umetničkog događaja koji će se održati na dve lokacije u gradu.

Na događaju će se predstaviti oko sedamdeset studenata sa sva tri departmana Akademije umetnosti, kroz različite umetničke medije – od slika, ilustracija, fotografija, preko različitih instalacija, audio i video radova, pa sve do performansa i muzičkih izvođenja.

U samoj srži projekta utemeljena je nesumnjiva potreba mladih studenata umetnosti da u svom umetničkom radu što više istražuju, eksperimentišu, da kombinuju i povezuju različite umetničke medije, da se angažuju unutar umetničkih kolaboracija kao i da svoje stvaralaštvo uokvire kroz direktnu komunikaciju sa publikom.

Događaj će zvanično početi 21. maja u 18.00 sati u novoj galeriji Akademije umetnosti, na Bulevaru Mihajla Pupina 20, a nakon otvaranja studenti će prošetati do zgrade Akademije u Kosovskoj 33 gde će biti izloženi i ostali radovi učesnika projekta, kao i nastavak programa od 19.30 u vidu performansa. Nakon otvaranja ova izložba će trajati dve nedelje na obe lokacije.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti