Претрага
Претрага
Close this search box.

Specijalni program Muzeja Vojvodine povodom 175 godina njegovog postojanja: Danas slobodan ulaz na sve izložbe

Foto: muzejvojvodine.org.rs

Ove godine Muzej Vojvodine obeležava 175 godina postojanja.

Od Srpske narodne zbirke ova institucija prerasla je u čuvara neprocenjivo vrednog muzeološkog blaga koje svedoči o dugoj i bogatoj istoriji i tradiciji ovog prostora.

Zbog toga će u sredu, 26. oktobra, ulaz na sve izložbe biti slobodan, a na svaki parni sat – u 10, 12, 14, 16 i 18 časova, biće organizovane vođene ture kroz stalnu postavku.

Ovom prilikom će publika imati priliku da vidi čuvene pozlaćene rimske šlemove izložene u novom ambijentu.

Centralni događaj proslave je zakazan za četvrtak, 27. oktobar u 20 sati, kada će biti otvorena izložba Vojvodina i Donja Austrija – interkulturalne veze, koju Muzej Vojvodine realizuje u saradnji sa Državnim kolekcijama Donje Austrije iz Sankt Peltena.

„Izložba predstavlja zamašan muzeološki poduhvat dve ustanove koje na savremen način predstavljaju predmete iz svojih kolekcija. Izlaganjem reprezentativnih artefakata, tim kustosa nastojao je da ispriča priče i prenese znanje o značajnom kulturno-istorijskom i prirodnjačkom nasleđu koje baštini.“, ističu iz Muzeja Vojvodine.

Oni napominju da Izbor predmeta odražava „kompleksnost i multidisciplinarnost regionalnih muzeja koji imaju za cilj da predstave život kroz dugi vremenski period u regiji o čijem nasleđu brinu“.

Danas.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti