Претрага
Претрага
Close this search box.

SRPSKA ATINA OVO JOŠ NIJE VIDELA! Spada u 10 najboljih dizajnera u Rusiji, a ovog vikenda pogledajte njegova dela u Maat galeriji (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Ilija Varegin spada u 10 najboljih mladih dizajnera u Rusiji, a počasnu titulu doneo je sa sobom u Novi Sad, a kako kaže njemu to ništa ne znači. Njegov brend muške dizajnerske odeće “Korob korob” nastaviće da živi u Srpskoj Atini, a njegovu posebnu “reviju” u vidu izložbe, možete pogledati danas i sutra u Maat galeriji u Katoličkoj porti.

Foto: nsuzivo.rs

-Korob na ruskom znači kutija. To je kutija koju možete da stavite na leđa kao torbu i da s njom putujete. Korob se nosio u Rusiji u 19. veku. Moja glavna ispiracija su muški komadi odeće koji su se nosili u Rusiji na selu- istakao je za naš portal Ilija i dodao da je svaki komad odeće napravljen od više materijala poput vune, pamuka.

Foto: nsuzivo.rs

Cela izložba njegovog dizajna urađena je u zemljanim, prirodnim tonovima, a prati je priroda doneta u Maat galeriju. Ovako doneta priroda različita je iznad svakog komada odeće i predstavlja neku vrstu amajlije. To povezuje sa wabi- sabi (vabi-sabi), japanskom tradicionalnom filozofijom, gde se novi i stari objekti spajaju jedni sa drugima i koji pokazuje da je lepota svuda oko nas, pa čak i u gašenju života. Tako se umesto modela ili lutki odeća nalazi na granama.

Foto: nsuzivo.rs

-Radim samo mušku odeću, jer je za mene kao muškarca važno da znam kako biramo komade. Žene su za mene misterija, ne znam kako vršite selekciju odeće. Muškarci imaju male kriterijume, a jedan od njih je da budu kul- naveo je kroz osmeh Rus.

Svi ljubitelji mode i umetnosti mogu da posete Maat galeriju danas i sutra od 13.00 do 20.00 časova.

Ivona Karan

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Format
28.01.2023 23:39

Dezerter…

Povezane vesti