Претрага
Претрага
Close this search box.

Strip radionica Aleksandra Zografa “Čemu skica!?” 4. februara u Muzeju Vojvodine

Foto: Muzej Vojvodine

U subotu, 4. februara, u 14 časova u Muzeju Vojvodine, povodom izložbe Boško Petrović: skice za velika dela, strip autor Aleksandar Zograf www.aleksandarzograf.com prirediće strip radionicu Čemu skica?

Na radionici će govoriti o važnosti rada na skicama, u stripu i u umetničkom radu uopšte. Kroz priču o vlastitom koncipiranju strip storija, autor će pozvati zainteresovane da se i sami oprobaju u postavljanju i kreiranju strip table.

Dragana Garić Jovičić, kustoskinja izložbe Skice za velika dela, najpre će učesnike ove radionice provesti kroz izložbu posvećenu radu Boška Petrovića, a zatim će Aleksandar Zograf, kroz projekciju slajdova, objasniti načine na koje kreira svoje stripove. U finalnom delu radionice, učesnici će biti pozvani da kreiraju vlastite skice i razrade ideje za vlastitu kreaciju.

Broj mesta je ograničen tako da zaintresovani tinejdžeri i odrasli trebaju da se prijave, najkasnije do četvrtka, 2. februara, na elektronsku adresu pedagoške službe Muzeja: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Učesnike radionice molimo da ponesu sopstvenu opremu za crtanje (olovke, flomastere, tuš ili onaj materijal za rad koji najviše koriste), kao i papir na kom će kreirati skice. Naravno, oni koji su već crtali stripove pozvani su da iste donesu i na taj način razmene mišljenja sa svetskim poznatim strip crtačem Sašom Rakezićem alijas Aleksandrom Zografom.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti