Претрага
Претрага
Close this search box.

Stručno vođenje kroz izložbu „Mlečni put – umetnost, vreme, prostor“ sutra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Foto: Alfa Video

Sutra u 17.00 časova biće organizovano vođenje kroz izložbu sa kustoskinjom Sanjom Kojić Mladenov i umetnicama i umetnicima – Milicom Rakić, Bojanom Knežević, Vladanom Jolerom, Slobodanom Tišmom, Sašom Stojanovićem, Draganom Vojvodićem.

Izložba MLEČNI PUT, koja obuhvata radove preko 50 umetnika, umetnica i umetničkih grupa iz Novog Sada, Srbije i internacionalne umetničke scene, kroz istoriju, ali i uključivanje relevantnih savremenih umetničkih praksi, otvorena je  25. novembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Kreativnom distriktu – BIRO,  i Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Ova izložba prezentuje primere nestabilne i emancipatorske umetničke prakse, od avangarde do savremene, medijske i postmedijske umetnosti. Za svoje polazište referiše na rezultate projekta Trajni čas umetnosti, Centra za nove medije_kuda.org usmerenog na mapiranje društvene i umetničke istorije Novog Sada, a kroz predstavljanje mreže protagonista i referenci, umetničke, društvene i političke teorije i prakse koja je uticala na novosadsku neoavangardu šezdesetih i sedamdesetih godina XX veka.

Pokrovitelj MSUV je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Podršku izložbi pružili su Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022″ – „Druga Evropa”, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i EU-Japan Fest iz Tokija.

Izložba će biti dostupna za posetioce do 30. decembra 2022. godine u MSUV i Likovnom salonu Kulturnog centra, a u Kreativnom distriktu – BIRO je trajala do 11. decembra.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti