Претрага
Претрага
Close this search box.

Svega mesec dana do premijere! Novosađani na korak do završetka CRTANOG FILMA, stigla značajna podrška za njegovu realizaciju (VIDEO)

Foto: Printscreen/fejsbuk/Novo kulturno naselje
Prvo animirano ostvarenje u produkciji “Novog kulturnog naselja” skoro je gotovo, objavilo je ovo udruženje na svojoj Fejsbuk stranici.

Reč je o crtanom filmu “Korak” koje je autorsko delo novosadskog reditelja Igora Pavlovića, animatora Marka Draška i ekipe “Novog kulturnog naselja”. Podršku je pružio Filmski centar Srbije, Uprava za kulturu Novog Sada, a podržan je i na konkursu Epik gejmsa.

Film se bavi egzistencijom mladog čoveka u svetu koji ne poznaje, a u kom traži utočište, pripadnost i zajednicu. Sa svoje male planete on iskoračuje ka gradu koji je izobličen u svojoj suštini, čiji građani nemaju vlast nad sopstvenim odlukama, mišljenjima i emocijama. Junak je iz prve ruke iskusio odgovor sistema na bilo kakav oblik različitosti.

Trejler za animirani film “Korak” možete pogledati u video ispod:

 

Premijera filma zakazana je u okviru devetog „21114 film festa” na „Novom naselju“ u Novom Sadu, prvih dana septembra.

Pored „Koraka”, produkcija trenutno radi na još dva animirana kratka filma koja su u planu da budu završeni i prikazani 2025. i 2026. godine. Takođe, u završnoj fazi  je nekoliko igranih i dokumentarnih ostvarenja, koja će biti prikazana publici u septembru tokom „Filmskog festivala 21114“.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Daki
26.07.2023 07:21

Boze sacuvaj… Samo zaglupljuju djecu. Nebi me čudilo da se na kraju dva dečaka uzmu.

Povezane vesti