Претрага
Претрага
Close this search box.

TESLA SUPERHEROJ U NOVOJ SERIJI! Srbi konačno dobijaju svoje junake kao MARVELOVE, a radi se po stripu iz 90-ih, poznata podela

Foto: RTRO / Alamy / Alamy / Profimedia

Srbija će naredne godine dobiti prvu seriju o superherojima, a glavni junak biće naš najveći naučnik Nikola Tesla.

Iza ovog projekta stoje produkcija “Fajerfraj” i Telekom Srbija, a kreatorski tim čine Milan Todorović i Milan Konjević. Cela ideja predstavljena je tokom Filmskog festivala u Berlinu na marketu posvećenom TV serijama. Inspiracija za priču je strip “Generacija Tesla”. Serija će imati osam epizoda.

Foto: Profimedia

– Serija “Generacija Tesla” zasnovana je na liku poznatog srpsko-američkog pronalazača Nikole Tesle, najpoznatijeg po pionirskom radu na razvoju struje. U seriji Teslin lik u trenutku svoje smrti stvara električnu frekvenciju koja otvara portal u novu dimenziju, gde se kriju mnogi njegovi nedovršeni projekti i ideje. Kao čuvar znanja, naš naučnik mora da se suoči s najvećim neprijateljem ikada poznatim čoveku, koji želi da ukrade tajnu ove misteriozne frekvencije kako bi zavladao svetom. Da bi se borio protiv njega, Tesla okuplja tim superheroja, s kojima kontaktira preko tinejdžera opsednutog video-igricama – glasi sinopsis ove serije, a objavio ga je magazin Varajeti.

Foto: Ustupljene fotografije

Za Kurir reditelj, producent i vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Milan Todorović kaže da dugo želi da radi ovu priču.

“Generacija Tesla” je kultni strip iz devedesetih koji sam obožavao kao klinac. Prvi domaći superherojski strip je pisao Milan Konjević i taj strip je i razlog zbog kojeg smo se nas dvojica upoznali. Kad sam krenuo da radim svoj prvi film “Zona mrtvih”, želeo sam da mi scenario piše baš taj Konjević koji je pisao moj omiljeni strip. I tako smo se upoznali i radili na svim projektima zajedno – otkriva Todorović i dodaje da je njegov san oduvek bio da “Generacija Tesla” bude ekranizovana.

Foto: Nemanja Nikolić

– Najpre sam ubedio Milana da je to moguće snimiti kod nas, a onda smo projekat ponudili producentskoj kući “Fajerflaj”, koja je odmah prepoznala potencijal da se kod nas napravi nešto kao što “Marvel” radi u svetu. Ovo su “srpski osvetnici”, tim superheroja čiji je mentor Nikola Tesla lično, koji je i dalje živ u drugoj dimenziji.

Todorović je pojasnio i ko su glavni likovi.

– Vođa tima je Piter Tešić zvani Sajbernaut, koga će igrati Dragan Mićanović. Najpopularniji lik među ljubiteljima ovog stripa bio je Mladen Janković zvani Testera, koga će oživeti popularni Stefan Kapičić, poznat svetskoj publici kao jedan od “Marvelovih” superheroja – Kolos u serijalu “Dedpul”. U seriji će se pojaviti i ostali članovi tima – Kolja Ivanović zvani Portal, naučnica Barbara, Stefan Rajakovski zvani Solar, kao i drevna staroslovenska ratnica Vinča. Pojaviće se i tajni agent Nikola Romero, dok će negativac biti Kobalt, koji je i u stripu bio glavni neprijatelj.

Nikolu Teslu igraće Miki Krstović, koji je tumačio ovog svetskog naučnika u TV filmu “Tesla ili prilagođavanje anđela” – zaključuje Todorović, koji u svojoj biografiji ima serije “Besa”, “The Outpost” (“Predstraža”) i “The Ark”.

Snimanje serije planirano je za narednu godinu, a premijerno emitovanje u Srbije na Superstar kanalu. Pored “Generacije Tesla”, sprema se i “Konstantinovo raskršće” po romanu Dejana Stojiljkovića.

Kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti