Претрага
Претрага
Close this search box.

Tradicionalna Maškarada Muzeja Vojvodine u petak u Novom Sadu

Foto: muzejvojvodine.org.rs/Arhiva

Muzej Vojvodine svake godine organizuje Maškaradu u cilju negovanja pomalo zaboravljenih Pokladnih običaja, koji se vezuju za Belu nedelju.

Prepoznavši značaj Vojvodine kao multikulturne i multikonfesionalne sredine, Muzej Vojvodine od 1995. godine neguje Pokladne običaje organizovanjem maskirane povorke koja prolazi gradskim ulicama i na uvek inovativan način spaja tradiciju sa savremenom kreativnošću.

Ove godine povorka će se okupiti u petak, 15. marta 2024. godine do 11:30 časova, u parku Prisajedinjenja (između Dunavske 35 i 37), da bi u 12 časova krenula u defile centralnim novosadskim ulicama – Dunavska i Zmaj Jovina, do Trga Slobode i nazad, do saletle u Dunavskom parku, gde će se nastaviti zabavni program i gde ćemo proglasiti i nagraditi najuspešnije maske.

Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže! Pozivamo i sve obrazovne ustanove – vrtiće, škole i fakultete, da organizovano uzmu učešća u ovoj velikoj manifestaciji.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Odeljenju za pedagoški rad Muzeja Vojvodine putem elektronske adrese pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs ili na broj telefona 021 525 059.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti