Foto: The Conversation

U petak, 28. aprila, sa početkom u 19:00 časova, u prostorijama Digitalnog omladinskog centra Gradske biblioteke (ul. Vojvode Putnika 1) održaće se Čitalački klub.

Tema ovog susreta je knjiga „Dani napuštenosti“ italijanske spisateljice Elene Ferante. Moderatorka Čitalačkog kluba biće Klaudija Slepčev, bibliotekarka Gradske biblioteke u Novom Sadu.

O knjizi:

Retko kada su temelji na kojima počivaju naše predstave o tome šta znači biti majka i žena ovako otvoreno preispitani. U Danima napuštenosti, Elena Ferante nam pripoveda priču o strmoglavom proklizavanju jedne žene u nešto što ona naziva „odsustvom smisla“, nakon što je muž napusti i ona ostane sama sa dvoje male dece.

Olgini „dani napuštenosti“ postaju očajnički, opasan slobodni pad u najmračnija mesta njene duše, dok luta praznim ulicama grada koji nikada nije naučila da zavoli. Kada se zatekne zarobljena unutar četiri zida svog stana, usred letnjeg talasa vrućine, Olga je primorana da se suoči sa svojim duhovima, potencijalnim gubitkom sopstvenog identiteta i mogućnošću da se život više nikada neće vratiti u normalu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments