Претрага
Претрага
Close this search box.

U subotu emitovanje koncerta Amire Medunjanin iz Sinagoge

Koncert Amire Medunjanin, koji je održan 17. decembra 2015. godine u Sinagogi, biće emitovan u subotu, 25. aprila u 20 časova, na fejsbuk stranicama Muzička omladina Novog Sada i MoNS 021 i njihovom Jutjub kanalu.

Gotovo je nemoguće najaviti i opisati ovu umetnicu, a ne spomenuti njenu iskrenu, otvorenu i duboko emotivnu interpretaciju, kao i toplinu, skromnost i neposrednost u komunikaciji s publikom. Amira Medunjanin već preko dve decenije na poseban način peva sevdalinke, otkrivajući nam njihovo nepresušno melodijsko blago i priče koje čuvaju drevnu tradiciju, a u kojima se, zahvaljujući njenim ubedljivim interpretacijama, svi pronalazimo.

Amira često zalazi i u druge žanrove i sarađuje s brojnim uspešnim muzičarima i ansamblima klasične, džez, etno, pop muzike. Tu su, između ostalih, gitaristi Boško Jović i Ante Gelo, pijanista Bojan Zulfikarpašić, kontrabasisti Zvonimir Šestak i Nenad Vasilić, ansambli kao što su Zagrebački solisti, norveški sastav “TrondheimSolistene“, Vojvođanski simfonijski orkestar, kao i čuveni violista, dirigent i kompozitor Žordi Savalj sa svojim ansamblom.

Mnogi od pomenutih muzičara za Amiru nisu samo dugogodišnji profesionalni saradnici, već i iskreni prijatelji.

Ima veoma sadržajan i gust raspored koncerata po čitavoj Evropi, Americi, Australiji i Aziji.

Iako posebno voli London i od prvog koncerta u Barbikan holu juna 2007. svake godine mu se vraća barem jednom, ona ne pravi razliku među publikom. Svakoj se obraduje i svaku duboko poštuje. A svi koji su je slušali, na bilo kojem kraju sveta, doživeli su čaroliju.

Prvi put Novi Sad ju je čuo, zahvaljujući Muzičkoj omladini Novog Sada, 3. avgusta 2012. u u vrtu Srednjoškolskog doma u duu s gitaristom Boškom Jovićem. Dozvoljavajući sebi pristrasnost, smatramo da smo bili privilegovani da prisustvujemo magiji koja se više nije ponovila.

I svako naredno Amirino gostovanje u Novom Sadu je bilo po nečemu posebno. I karte su svakim njenim ponovnim dolaskom sve brže nestajale. Slušali smo je u različitim instrumentalnim kombinacijama – s manjim kamernim formacijama i sa simfonijski orkestrom i u različitim prostorima.

U Sinagogi je prvi put nastupila 17. decembra 2015. godine. Pratili su je Ante Gelo na gitari, Emin Esen na kanunu i Zvonimir Šestak na kontrabasu.

Upravo snimak s ovog koncerta možete pogledati u gore najavljenom terminu.

Snimak je ostvaren u saradnji s Radio-televizijom Vojvodine, a realizuje se u okviru projekta / akcije I OVO ĆE PROĆI.

Izvor: RTV

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti