U Svilari danas otvaranje izložbe fotografija Marise Rot, dobitnice Pulicerove nagrade i unuke nastradale jevrejske porodice u Novosadskoj raciji

Foto: marissarothphotography.com

Nemiri u Los Anđelesu izbili su 29. aprila 1992. godine. Razlog nemira bila je oslobađajuća presuda za četiri belačka policajca oslobođena optužbi da su pretukli šofera, Afroamerikanca, Rodnija Kinga, što je bilo zabeleženo na video snimku. Marisa Rot bila je tada fotoreporterka Los Anđeles Tajmsa i osvojila je Pulicerovu nagradu kada je fotografisala nerede u ovom gradu koji su trajali više dana. 

Foto: marissarothphotography.com

Rot je imala sedam izložbi svojih fotografija, a kao fotografkinja izbacila je i svoje četiri knjige.

U Novom Sadu, u okviru programskog luka Tvrđave mira Evropske prestonice kulture, poznata fotoreporterka predstaviće svoj celoživotni foto-esej o uticaju ratnih sukoba na žene širom sveta, a inspirisana je ličnom tragedijom koja vezuje autorku za Novi Sad. Naime, Marisina baka i prabaka ubijene su na kućnom pragu u Novosadskoj raciji. Prvi put je u Novi Sad došla 1984. godine.

Izložba će biti otvorena danas u 13.00 časova u Kulturnoj stanica Svilara. Svi zainteresovani moći će da pogledaju izložbu do 24. juna, a ulaz je slobodan.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti