Претрага
Претрага
Close this search box.

Vojvođanski simfonijski orkestar u Sinagogi nastavlja koncertnu sezonu

Foto: Privatna arhiva

Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju koncertnu sezonu nastupajući sa najvećim umetnicima međunarodne umetničke scene

Dan nakon koncerta u Beogradu, zakazanog za 29. novembar, jedan od najslavnijih violinista današnjice, Šlomo Minc i “simfoničari”, isti program predstavljaju 30. novembra i u Novom Sadu u Sinagogi.

Orkestar će voditi Leopold Hager, istaknuti austrijski umetnik bogate karijere, koja obiluje brojnim saradnjama sa svetski priznatim orkestrima i solistima. Kada je počinjao da uči violinu govorili su da je “čudo od deteta”, a danas nakon pet decenija duge i impresivne karijere, važi za jednog od najvećih virtuoza današnjice, navodi se u saopštenju.

Šlomo Minc važi za jednog od najboljih violinista našeg doba. Takvu reputaciju stekao je zbog svoje izrazite muzikalnosti, besprekorne tehnike i stilske šarolikosti. Studirao je kod Ilone Feher i Doroti Dilej. Njegov mentor je bio slavni Isak Štern, pa ga svetska javnost priznaje i kao jedinog pravog Šternovog naslednika. S osamnaest godina Minc počinje da nastupa i kao dirigent. Pod njegovom palicom svirali su izvanredni orkestri među kojima su Kraljevska filharmonija iz Londona, Simfonijski orkestar NHK iz Japana i Izraelska filharmonija.

Proslavljeni violinista bio je član žirija na najprestižnijim svetskim takmičenjima muzičara poput “Čajkovski” u Moskvi i “Kraljica Elizabeta” u Briselu.

Koncert se realizuje u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada i uz podršku Ambasade Izraela u Beogradu.

Ulaznica za koncert mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 9.00 do 13.00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.

Cene karata je 1.200 dinara parter sredina i galerija, 1.000 parter sa strane, a studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50 odsto na redovne cene ulaznica.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага