Претрага
Претрага
Close this search box.

ZA VIKEND 6. FESTIVAL GASTRONOMIJE „Ukusi Vojvodine” U LIMANSKOM PARKU

Foto: Pixabay
U Limanskom parku u Novom Sadu, 10. i 11. septembra, biće održan 6. Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“.

 

Radno vreme festivala je od 12 do 20 časova, a ulaz je besplatan.

Organizatori najavljuju više od 120 izlagača, koji će se predstaviti svojom raznovrsnom ponudom. Posetioci će imati priliku da kupe kravlje i kozje sireve, prave vojvođanske slaninice, kulene i kobasice različitih receptura, domaće zimnice, meda, proizvode od leblebije, bundeve, različite namaze i ulja i još mnogo iznenađenja. Naravno, ni ovog puta neće izostati domaći voćni sokovi i likeri, kvalitetna vina i zanimljiva ponuda kraft piva.

Sladokusce očekuje i dobra domaća kuhinja, prvenstveno gulaši, paprikaši, pečene kobasice, škembići, pasulj, jela od kupusa, jela od testa, kao veliki broj poslastica iz brižljivo čuvanih recepata. Kao i do sada, predstaviće se pojedinačna poljoprivredna gazdinstava i male preduzetničke radnje, restorani, udruženja žena iz cele Vojvodine, lokalne akcione grupe i turistička udruženja. Turističke organizacije Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca i Žablja predstaviće svoju gastro i vinsku ponudu, a Novi Sad će nastupiti sa proizvođačima poznate begečke šargarepe, organskom proizvodnjom i fruškogorskim medom, ali i sa vinima Novosadskog vinskog puta.

Na dve pozornice u parku, biće i dobre muzike. Festival počinje prepoznatljivim džez zvucima Aleksandar Dujin Orkestra, a zatim nas očekuju i tamburice. Selekcija mladih tamburaša orkestra Vila će ovogodišnjem izdanju „Ukusa Vojvodine” dodati još jednu muzičku sliku sačinjenu od odabranih pesama tradicionalne muzike Vojvodine i okruženja. Očekuju nas još u dva festivalska dana i Ceca Palada, vokalna solistkinja Bojana Lazić, gudački orkestar Danube, Banda Drvena, Nevena Reljin, Vanja Manić Matić i Zoran Šandorov, Trio Positano.

Festival je prepoznat i podržan od Grada Novog Sada, kao manifestacija koja doprinosi privrednom, turističkom i kulturnom imidžu Novog Sada i Vojvodine.

 

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti