Претрага
Претрага
Close this search box.

Zajednički koncert bendova „Gift“ i „Stevans“ u SKCNS Fabrici

Foto: Promo

Švajcarski bend „Stevans“ i novosadski bend „Gift“ nastupiće na zajedničkom koncertu u SKCNS Fabrici, u subotu, 11. februara od 21 čas.

Ulaznice, po ceni od 500 dinara, moći će da se kupe na dan koncerta, na biletarnici Fabrike, koja će biti otvorena od 20 časova.

„Stevans“ će ovom prilikom prvi put nastupiti u Srbiji ali ovo nije njihov prvi susret sa našom zemljom.

Naime, frontmen benda, Ivan Franel i njegov brat rođeni su u Beogradu, a roditelji su im dali druga imena: Milenko i Stevan.

Bend „Stevans“ je fuzija Evrope i Amerike. Za 4 albuma, ovaj evropski pop bend uspeo je da ostavi traga na muzičkoj sceni, između ostalog svirajući pre bendova Coldplay, Deep Purple i Snow Patrol.

Nastupali su širom sveta na nekim od najprestižnijih bina i festivala u Londonu, Njujorku, Parizu, Vijetnamu, Kini, Južnoj Americi, a u Švajcarskoj su bili deo Paleo festivala kao i „Montreux Jazz“ Festivala.

„Sviraćemo vam odlične pesme koje su kombinacija modernog indi roka sa ozbiljnom dozom disko zvuka osamdesetih, a koje zajedno čine „keči“ synth-pop zvuk koji podiže atmosferu! Zaplesaćeš sa nama!“, poručuju momci iz benda „Stevans“.

U većini svojih inkarnacija „Gift“ nas je navikao na Britaniju, na atmosferu zlatnih godina rokenrola i elektro popa po klubovima Londona, Mančestera ili Birmingena.

Foto: Promo

I ovaj put će nam predstaviti svoje stvaralaštvo koje nastaje pod uticajem dekada te engleske muzičke scene, ali isto tako i pod uticajem lokalnog urbanog života, života u izlasku i svih socioloških i ljubavnih nedoumica sa kojima se suočavamo u svakodnevnom životu u Novom Sadu i Srbiji.

Akcenat će biti na nadavno izdatom albumu “U senci grada”, starim i novim hitovima poput „Mon Amour“, „Nikad mejnstrim“, kao i „Haos“ sa kojim su se plasirali prošle godine u veliko finale Pesme za Evroviziju!

Takođe ovom prilikom „Gift“ će sa ponosom predstaviti i svoj najnoviji hit – „Liberta“, sa kojim će i ove godine učestvovati na „Pesmi za Evroviziju 2023“.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti