Претрага
Претрага
Close this search box.

ZAVIRITE U MOZAK JEDNOG TINEJDŽERA KROZ PREDSTAVU “TINTOK” Zašto je važno da ovaj mjuzikl stigne do što više mladih ljudi, otkrila je za NS Uživo Ana Kovačić (FOTO)

Foto: Borislav Mandić/Ustupljene fotografije

Predstava “TinTok”, koja je premijerno izvedena 23. aprila u Novom Sadu, otkrila je sve male i velike brige jednog tinejdžera, a za NS Uživo govorila je Ana Kovačić koja je bila deo stručnog tima koji je radio na predstavi i otkrila zbog čega je ovaj mjuzikl tako poseban

Konflikt nije rešenje već razgovor i dijalog, tome bismo trebali učiti decu

– Ovo jedinstveno dramsko – muzičko delo u kom je petnaestoro tinejdžera učestvovalo u psihološkim radionicama, na kojima su razgovarali o svojim svakodnevnim problemima, svetu koji ih okružuje, o svojim zapažanjima, brigama i radostima. Oni su bili odabrani, ne putem neke audicije, već su se samovoljno prijavili jer su želeli da učestvuju u tim radionicama. Još je interesantnije što su to tinejdžeri koji su amateri sa manje ili više glumačkog ili pevačkog iskustva. Kroz ovu predstavu oni su sazreli, a predstava se konkretko bazirala na kratkim skicama iz jednog tinejdžerskog života. Želeli smo da prikažemo kako to oni vide sebe i kako mladi ljudi optimistično gledaju na život. Na kraju oni shvataju koliko je lepo to doba u kojem su i da sve muke kroz koje prolaze mogu da savladaju nekim asertivnim ponašanjem – rekla je Ana Kovačić koja je radila na mjuziklu kao muzički pedagog.

Kovačić je takođe dodala i da su sva deca vrlo ozbiljno pristupila ovom projektu i uhvatila se u koštac sa problemima jer danas ima mnogo krajnosti kako u školskoj klupi tako i u širem okruženju.

Foto: Borislav Mandić/Ustupljene fotografije

Važno je da ova predstava zaživi kako bi je pogledalo što više osnovaca

– Interesantno je da su na predpremijeri ove predstave gledaoci zapravo bili njihovi drugari iz škole, a to je značajno iz razloga što su oni sami doprli do svojih vršnjaka i na takav način međusobno naučili i uvideli nove stvari – rekla je Kovačić.

Ova predstava pre tri dana premijerno je prikazana u Novom Sadu, a naša sagovornica istakla je da su utisci sjajni jer je ovo mjuzikl koji se dugo spremao, a vrlo je inovativan i iznenađujuć.

U predstavi igraju Mila Miladinović, Milica Dušanić, Sofija Santovac, Anđela Nenadović, Milica Miljuš, Ljubica Kmetović, Ksenija Bušković, Ivana Vučković, Dina Miladinović, Hristina Anđelković, Jelisaveta Lončar, Aleksa Perić, Dimitrije Kobiljski, Aleksa Todorović i Ognjen Popović uz pratnju Marka Živkovića na klaviru, Davida Ladičorbića na perkusijama i Ivane Vučković na gitari.

Foto: Borislav Mandić/Ustupljene fotografije

Autori teksta su polaznici Dramskog studija Pozorišta mladih i solisti “Bajićevih slavuja”, autor pesme “Furam svoj fazon” je Ksenija Bušković, autori pesme “Roditeljski rep” su Hristina Anđelković i Aleksa Perić, dok pesme “Figaro na roditeljski način” i “Pesma o (m)učeniku Kobiljskom” potpisuje Slavica Vučetić.

Predstava je realizovana u saradnji sa Centrom za dramsku edukaciju “Teatropolis”, Centrom za edukaciju “Gaudium” i Muzičkom školom “Isidor Bajić” uz stručni tim saradnika koji čine: Sava Ilija Brcanski (kompozitor), Ana Kovačić (muzičko – pedagoški rad sa decom), Mila Radovanović (psiholog), Maša Jovičić (defektolog), Slavica Vučetić (dramsko – pedagoški rad sa decom, koreografije i režija), Tamara Kovačić (dizajn plakata), Đorđe Ilić (dizajn zvuka) i Ratko Jerković (dizajn svetla).

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
27.04.2023 09:07

Ima li u tom mozgu Baka prase i Jala brat, debilizam je dirigovan od strane politickog rezima? 🙂

Last edited 11 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti