Foto: Ustupljena fotografija

Nakon što su nam pre samo šest dana na redakciju stigle fotografije demoliranog igrališta u sklopu vrtića “Dunavski cvet” na Telepu, koji su roditelji samostalno napravili i opremili, danas su nam stigle fotografije istog vrtića koji je noćas, tri časa nakon ponoći, zapaljen. 

-Vrtić je renoviran pre nekoliko dana, krečilo se i sređivalo za početak nove školske godine. Preko raspusta su deca bila baš u toj sobi koji ja zapaljena. Sve je od gareži i dima, a ta soba je neupotrebljiva. Stvari dečije koje su po hodnicima, patofne, rančići, sve je izgorelo. Dim se širio po celom vrtiću. Samo dve sobe nisu uništene, koje nije dohvatio ni dim ni garež u kojima su trenutno deca- izjavila je za naš portal Dajana Miković, iz Saveta roditelja ovog vrtića.

Kako Dajana ističe, maloletnici, uzrasta oko 15 godina, su sa spoljne strane zapalili veliku gumu koja je sa dečijeg igrališta, zatim je prebacili preko ograde do spoljnog zida vrtića. Vatra je zahvatila prozor i kompletno uništila sobe. Ostatak vrtića je uništen dimom i garežom.

Foto: Ustupljena fotografija

-Pošto je trenutno raspust nema mnogo dece, ima prostora za sada za decu. Čistačice i roditelji su se odmah angažovali da se vrtić očisti i sredi da se uđe u novu školsku godinu. Mi moramo da radimo, moramo da vidimo šta ćemo sa decom. Veliki problem imamo sa tom decom, koji se po Telepu predstavljaju kao članovi navijačke grupe, a pritom imaju 15 godina. Prošle nedelje su nam uništili igralište, preskočili ogradu i sve uništili. Nismo se nadali da će ovako izvršiti, jer smo sve govorili da su to dečiji nestašluci. Međutim, ovo sad već prelazi sve granice i to više nisu deca. Ako si ti svestan i spreman da tako nešto uradiš, onda si spreman da za tako nešto i odgovaraš- rekla je Dajana za NS Uživo i dodala da su snimci sa nadzornih kamera predati policiji.

Policija i ekipe forenzike su na terenu, a uviđaj je u toku.

nsuzivo.rs

13 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Cestitam
25/08/2022 09:50

A policija naravno ne reaguje jer su im ta omladina buduce kolege na ovaj ili onaj nacin… Ko razume shvatice…

Srle
25/08/2022 10:26
Reply to  Cestitam

Shvatili smo. Ovim klincima su roditelji policijski službenici i nisu ih vaspitali. Sedi jedan!!!

Tanja
25/08/2022 11:05
Reply to  Srle

Kako si ti suva inteligencija…

Bancho
25/08/2022 09:54

Kao i u slucaju Sava-Male. Deca gledaju “dobre/uspesne” primere starijih! Odmah da ih zaposli Milenium Team, kao perspektivne radnike! Vec mogu da ih angazuju na nekim projektima…

SNS Uzivo
25/08/2022 14:45
Reply to  Bancho

Ko razume shvatice… 🙂

Any
25/08/2022 10:53

Staviti kamere i javno objaviti, roditelje po džepu.

Nema policije, zauzeti krađom
25/08/2022 11:05

Ovi su učeni tradiciji paljenja guma za Badnje veče. Nema zakona i drzave.

Nena Sedlan
25/08/2022 12:16

Isto prolaze svi vrtići ili igrališta za decu ,ali ovo je van svake pameti!
Svako veče Policija patrolira pored vrtića u Petrovaradinu komšije prijavljuju ,oni pobegnu kada vide patrolu …
Uništili su pre par godina prelepo igralište, bukvalno svaku oblicu …
Od strane nas komšija su dobijali opomene ,a mi za uzvrat takve pogrdne reci da to nije normalno !
Sve iz kuće ide ….
Sada je ostala samo gola poljana i metalni vozič koji misu mogli rastaviti

A bilo je prelepo zaista !reci

Juzni telep
25/08/2022 13:09

Svi jaako oopasni…pale vrtic..piske u gace kad podviknes

Zoka
25/08/2022 13:41

Sve pohvatati i kazniti sa 10 godina dobrovoljnog —prisilnog rada bez i jednog placenog dinara , da se nauce pameti … Svest dolazi iz praznog stomaka ili praznog dzepa. Pustite njihove roditelje koji i onako neznaju gdje im je glava.

Roditelj
25/08/2022 17:39
Reply to  Zoka

Pa zar ovo nije generacija dece kojima roditelj nesme ništa jel ako te prijavi komšija dođe ti centar

Ime Mi je
27/08/2022 13:43

Mišljenja sam da su to naša deca, mi nemamo drugu decu, a oni su naša budućnost. Ne bih da uplićem politiku i društvo jer su to naši susedi. Neki roditelji se nisu snašli u roditeljstvu i zabravljaju da su oni odgovorni za vaspitanje dece kao i za sve ono što učine. Problem je jednostavan roditelji treba da plate štetu koja je pričinjena, a decu da preuzme neko ko se razume u vaspitanje dece, ato su vaspitne ustanove koje ova država još ima.

Nina
27/08/2022 23:58

Kakvi junaci, napadaju na vrtić. More bre, njihove roditelje privesti pa u aps. Ili junačine na dobrotvorni rad. Košenje trave, skupljanje pikavaca oko vrtića, i ostalo.