Foto: Printscreen

Đačko igralište postoji još od 1935. godine, a povod za temeljnu rekonstrukciju igrališta 2009. godine bile pripreme za Evropsko juniorsko prvenstvo u atletici. Danas ono ima novu, rekonstruisanu atletsku stazu na površini 5.699 kvadratnih metara

Atletska staza se nalazi se u okviru sportskih terena Centra za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, a rekonstrukcija je obuhvatila postavljanje podloge od tartana i time su poboljšani uslovi za bavljenje sportom, realizaciju budućih takmičenja i nastavnog programa.

Rekonstrukciju atletske staza, površine 5.699 kvadratih metara sa četiri trake za trčanje, finansirala je Pokrajinska vlada sa iznosom od 39 miliona dinara.

Na Đačkom igralištu često su mogli da se vide naši proslavljeni sportisti, najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta, kao i basketaš Dušan Domović Bulut.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan
07/08/2022 08:21

Nazalost i pored svih rekonstrukcia i ulozenih para, krug je i dalje kraci od 400 metara, te se stadion ne moze koristiti za takmicenja. Istovremeno se prica o novom atletskom stadionu.