Foto: Ustupljena fotografija/ Ilustracija

S obzirom na to da nam u ponedeljak zvanično stiže proleće, ekipa volontera u saradnji sa NP “Fruška gora” godinama unazad, pa tako ove godine, organizuje “Fruškovanje”- dobrovoljnu akciju prikupljanja smeća sa naše panonske lepotice

– U zajedničkoj saradnji JP “Nacionalni park Fruška gora” i udruženja građana “Ekotopia” iz Novog Sada, godinama unazad organizuje se akcija čišćenja i uređenja Fruške gore. Nemamo isplaniran plan akcije, dogovaramo se ujutru koji deo terena ćemo čistiti, a zavisi od broja volontera koji se prijave. Kada se akcija završi, radnici NP “Fruška gora” prikupe smeće koje je sortirano u džakovima gde se kasnije deportuje na deponiju. Akcija prikupljanja smeća i uređenja traje dva dana. Počinje sutra ujutru, a završavamo u nedelju poslepodne – rekao je za NS Uživo Dragan Vidović, pomoćnik direktora NP “Fruška gora”.

Foto: Ustupljena fotografija

Kako smo pronašli na Fejbuk stranici “Hiking Tour Serbia”, oni će svim prijavljenim volonterima ponuditi obezbeđen prevoz. Način na koji možete da se prijavite je ovde. Takođe, svim zainteresovanim učesnicima biće obezbeđene rukavice, džakovi i dezinfekciona sredstva. Deca su takođe dobrodošla na hajku. Usled organizovanog prevoza ljubimci se ovog puta ne vode. Svaki učesnik nastupa isključivo na sopstvenu odgovornost. Preporuka je da se ponese minimalno litar vode po osobi.

Foto: Ustupljena fotografija

M.L.

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
18/03/2023 12:49

Nisam znala za ovu akciju. Odmah ću da pokupim porodicu, da spakujemo opremu, i krećemo. Em ćemo da uradimo nešto dobro, em i da izvidimo teren. Tražimo da kupimo vikendicu u tom kraju preko solis-a, tako da će nam šetnja po kraju dobro doći.
Hvala za informaciju.

Ljuba
18/03/2023 14:29

Super , a zašto ne pišete o seči i uništavanju vaše “Panonske lepotice” ??

Miloš
18/03/2023 14:30

A da pišete malo o tome kako se bahati vozaju kvadovima po nacionalnom parku i o tome koliko se seče Fruška?

Petar Živanović
18/03/2023 16:07

A ludačka seča na Fruškoj? Niko ne spominje