Foto: wikipedia.rs

Grad Novi Sad izdao je saopštenje povodom odgovora direktorata Bernske konvencije na žalbu NVO “Svet i Dunav”. Naš portal ga prenosi u celosti.

Povodom odgovora Direktorata Bernske konvencije Ministarstvu zaštite životne sredine kao nadležnom organu za praćenje sprovođenja Berske konvencije u Srbiji, a u vezi sa žalbom NVO Svet i Dunav, ovim putem obaveštavamo javnost da je prema navodima iz odgovora pomenuta žalba NVO Svet i Dunav dobila status “stand by”, koji ne podrazumeva nikakvo zaustavljanje projekta izgradnje mosta niti zabranu gradnje, već samo dostavljanje dodatnih informacija i dopunjenog izveštaja. U odgovoru je od Ministarstva traženo da dostavimo vremensku dinamiku radova i mere ublažavanja efekata prema Izveštaju o Strateškoj proceni uticaja, mapu područja gde će se graditi koju je Ministarstvo već dostavilo u prilogu kod odgovora na žalbu. Naglašeno je da NVO svet i Dunav pojača saradnju sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode uz obavezu dostavljanja tačne georeferencirane lokacije vrsta koje su u žalbi naveli da se navodno tamo nalaze kako bi dokazali svoje navode iz žalbe.

Dakle, u odgovoru na žalbu direktorat Bernske konvencije nije zatražena obustava radova na izgradnji mosta već samo dodatna pojašnjenja informacije vezano za izgradnju mosta. Postupak izgradnje mosta je u potpunosti usklađen sa propisima i transparentan, a grad Novi Sad će u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine blagovremeno dostaviti dopunu dokumentacije i novi izveštaj dostaviti u tražnom roku najkasnije do 31. januara 2023 godine.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vidoje
11/10/2022 13:31

Znaci bice mosta, na zalost LJimanaca hahaha