Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na kanalizacionoj mreži u Rumenci, gde se radi devet ulica dužine 2,2 kilometra.

Foto: nsuzivo.rs

-Kako mi kažu predstavnici mesne zajednice, 2012. godine kanalizacione mreže je bilo nula procenta. Od 2012. do 2021. godine uložili smo 700 miliona dinara i izgradili oko 24 kilometra kanalizacione mreže. Početkom naredne godine doći ćemo do toga da Rumenka od nula procentra kanalizacione mreže ima, a ako vreme bude poslužilo izvođače radova i krajem ove godine, ima 97 procenta pokrivenosti kanalizacione mreže.

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik je istakao da je ovo veoma važan projekat za Rumenke i dokaz da Grad gleda da ravnomerno ulažu u sve delove Novog Sada.

-Pričamo o nekim 1400 domaćinstava koji će biti uključeni u kanalizacionu mrežu Rumenka. Nastavićemo da ulazimo u obnovu vodovodne mreže, saobraćajnih površina. Zbog jakog budžeta Grada, uspeli smo da cena karte za javni prevoz đaka i studenata ostane 5.000 dinara. Mislim da je to važno za kućne budžete svih stanovnika Rumenke- naglasio je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs

Prvi čovek Novog Sada naveo je da je sledeća važna stavka, koja očekuje Rumenčane, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za kružnu raskrsnicu ulica Oslobođenja i Partizanske, a najavio je i novu biciklističku stazu.

-Privremeno rešenje će biti stavljanje semafora. Nastavljamo dalje, na zadovoljstvo svih biciklista, odabir izvođača za gradnju biciklističke staze Novi Sad- Rumenka- Irmovo-Kisač-Čenej. U pitanju je prva faza, devet kilometara do Irmova, vrednosti 215 miliona dinara. I važna stvar je da krećemo 2023. godine da radimo izgradnju kapele na crkvi u Rumenci, vrednosti 35 miliona dinara- izjavio je Đurić.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Posmatrac
08/11/2022 10:55

Kakvi kruzni tokovi i semafori… Budalastina i pranje novca. Jedino resenje je izmestanje saobracajnice izvan naselja. A biciklisticka staza je daleko potrebnija od Rumenke prema gradu, znaci jos jedan promaseni projekat…

Milan
08/11/2022 12:49

Bolje da su napravili jos 2 traie prema gradu jer se tu stvaraju nenormalne gzve zbog kamiona i traktora i put je jako opasan, dosta saobracajnih nesreca.