Foto: Regan Agency, Inc.

Buba rus, ili smeđa bubašvaba, su insekti koji su se odlično prilagodinu životu u urbanim sredinama. Nastanjuju se u toplim i vlažnim sredinama, a najčešće biraju stambene prostorije. U stanovima se nastanjuju u kuhinjama i kupatilima. Možemo ih naći ispod sudopere i radnih elemenata, iza vitrina i oko cevi vodovodnih instalacija. U kupatilima se zavlače iza lavaboa, ispod kada, odvoda. Prija im toplota uređaja bele tehnike, stoga su česti gosti u utičnicama, kućištima računara, mašinama za pranje veša. Jedan su od najvećih uzročnika astme kod dece.

Foto: Science

Ekipe “Ciklonizacije” svaki dan imaju posla oko uklanjanja ovih štetočina.

-Na sreću, tretmani su vrlo efikasni, i ako se sprovode pravovremeno vrlo brzo daju rezultate. Takođe, kada je reč o zgradama, preporuka je da se istovremenio radi tretman u svim stanovima i zajedničkim prostorijama, jer se tako dobijaju mnogo bolji rezultati i problem rešava na duži period. Ako je problem zapušten potrebno je više uzastopnih tretmana. Naša statistilka pokazuje da broj poziva građana sa ovim problemom ne odudara od proseka za ovo doba godine, a pojavljuju se u svim delovima- ističe Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću “Ciklonizacija” ad Novi Sad.

Foto: This Old House/iStock

Građani koji imaju problem obraćaju se našem call centru na 021/641 23 22 ili mailom na callcentar@ciklonizacija.net. Broj tretmana nije ograničen, a ekipe “Ciklonizacije” će izlaziti na teren sve dok problem ne bude rešen.

Ivona Karan

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments