Foto: elements.envato.com
Lovački savez Srbije oglasio se saopštenjem da V. R., ubica iz Novog Sada koji je juče usmrtio devojku, nije bio njihov član. Savez je reagovao podovom objava pojedinih portala da je mladić koji je počinio zločin bio lovac, iako nije bio član ove organizacije.

Saopštenje prenosimo u celosti.

– Nakon nemilog događaja koji se desio u Novom Sadu i niza poluinformacija koje kruže medijima, moramo da istupimo u javnost. Mladić koji je usmrtio devojku načinio je to ilegalnim oružjem koje nije lovačko. Mladiću je oduzeto sve oružje nakon izricanja zabrane prilaska, nije bio legalni vlasnik oružja, pa ni vlasnik lovačkog oružja. Počinilac je izbačen iz lovačkog udruženja, samim tim, nije ni ispunjavao uslove za učešće u lovu. Isticanje u medijima da je bio lovac ima malicioznu nameru i tendenciju da naruši reputaciju lovaca Srbije. Nonsens isticanja ove činjenice jednak je isticanju činjenice da je neko vozač, fudbaler amater, filatelista, itd. Još jednom napominjemo da se ovaj zločin, kao ni prethodni zločini, nisu oigrali uz učešće lovačkog oružja – saopštio je Lovački savez Srbije.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milos
12/05/2023 14:40

I da je bio zar je to bitno? Kako su ljudi debil i, piše član četničkog pokreta, pa kakve to ima veze sa ovim? Ne piše ni nacionalnost, ni horoskopski znak ni tjelesna visina. Ime mu počinje na slovo V. Jel treba da svakokome ime počinjena V da se poistoveti sa njim?

King
13/05/2023 18:47

Dali će sada privatno lovište u Kovilju biti zatvoreno???Na kraju sveta….

Nenad
14/05/2023 07:57

Zakazala je policija, oruzije mu je oduzeto zbog nasilja u porodici,a radnik je Canone prodavnice za prodaju oruzja,u kojoj nije smeo da radi kao prijavljeni za nasilje,a to je policija trebala da obavesti vlasnika.Iz radnje je uzeo oruzje i izvrsio krivicno delo,ali to mediji ne prenose….Drzava opet zakazala….