Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je obišao Osnovnu školu „Vasa Stajić” gde se privode kraju radovi na fiskulturnoj sali, a potom i Srednju medicinsku školu „7. april” na kojoj se izvode radovi na proširenju kapaciteta objekta škole

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Danas smo obilaskom Mesne zajednice “7. juli” posetili dve škole. U Medicinskoj školi se odvijaju radovi na gradnji objekta koji će imati oko 1850 kvadrata. U pitanju je 16 učionica i 16 kabineta, koji su namenjeni za praktičnu nastavu. Škola će imati 68 kabineta i učionica. Za daleko bolje funkcionisanje 1650 učenika – rekao je Đurić i dodao da je vrednost investicije je oko 400 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik ističe da direktor Srednje medicinske škole može da se ponosi kako će škola izgledati u budućnosti kada se sve završi.

– Izvođač radova kaže da na završetak radova možemo da računamo sredinom avgusta, kako bi učenici mogli od 1. seprembra da idu u školu u novi objekat. Iza Medicinske škole se gradi i fiskulturna sala, koja ima oko 180 kvadrata, namenjena za vežbe motorike. Direktor može da bude ponosan kako će škola izgledati za par meseci, a posle toga i učenici koji će je koristiti – preneo je gradonačelnik.

Osnovna škola „Vasa Stajić”, koja se prostire na 2000 kvadrata, uskoro dobija fiskulturnu salu od 650 kvadrata.

– Što se tiče osnovne škole, koju smo obišli, radi se fiskulturna sala. Škola ima oko 2000 kvadrata, dok samo sala ima oko 650 kvadrata. Takođe, sala ima tribinski prostor, svlačionice, kao i kabinet i dve letnje učionice koje se nalaze napolju. Ono što je bitno, sam objekat škole je povezan sa salom, kako to zovu “topla veza” da đaci ne bi išli preko dvorišta. Vrednost investicija je 262 miliona dinara – rakao je Đurić i dodao da je radove ranije obilazio sa tadašnjim gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejića

Gradonačelnik je predložio da sledeći radovi u okviru škole budu u delu partera.

– Po mom mišljenju, parter treba da se uradi, nekako je “pust”. Smatram da bi trebali da zovemo Javno komunalno preduzeće “Gradsko zelenilo” kako bi se taj prostor ozelenio – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je istakao sledeće radove koje očekuju meštani ovog dela grada, kao i to da su nedavno posetili radove na vrtiću u Ulici Miše Dimitrijevića koji će moći da primi 235 mališana.

– Ove godine u februaru smo obišli radove na vrtiću, u Ulici Miše Dimitrijević. Načelnica kaže da će se to završiti pre roka, a rok je bio kraj ove godine. U bliskoj budućnosti imaćemo priliku da upišemo 235 mališana. Investicija iznosi 300 miliona dinara – rekao je gradonačelnik i dodao:

– U okviru Mesne zajednice u planu su radovi na dve ulice, čija će vrednost iznositi 300 milona dinara. U planu je saobraćajni i infrastruktirni deo. Od 2012. godine ovde smo uložili 2.5 milijarde dinara. Takođe, objakat Mesne zajednice u Ulici Cara Dušana je renoviran, prostire se na 130 kvadrata, tu se nalazi klub penzionera, koji funkcioniše u okviru gerontološkog centra. Radili smo biciklističke staze, sisteme za zalivanje – podsetio je gradonačelnik i dodao da u ovom delu nedostaju stvari kao što su kante, klupe, mali sportski tereni, urbane celine, kao i rekonstrukcija peščkih staza.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments