Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ministarstvo zdravlјa Republike Srbije doniralo je sanitetsko vozilo Kliničkom centru Vojvodine, a donacija je realizovana u okviru projekta „HIТАN ОDGОVОR RЕPUBLIKЕ SRBIЈЕ NА COVID-19″

Na svečanom prijemu sanitetskog vozila prisustvovala prof. dr Edita Stokić, v. d. direktora KCV, koja je istakla da je donirano vozilo od velikog značaja, kako za pacijente tako i za zaposlene. 

-Svedoci smo dolaska reanimobila, ovo sanitetsko vozilo pripada kategoriji najmodernije opremljnih vozila, što podrazumeva da u sebi nosi najmoderniji respirator, kao i sve potrebne podrške kako za kiseoničku terapiju, defibrilator i ukoliko je potrebno zbrinjanje pacijenata sa politraumom – istakla je doktorka Stokić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vozilo će u značajnoj meri unaprediti rad Kliničkog centra Vojvodine, a prof. dr Stokić naglašava da se sa ovakvim vozilom omogućava brz i bezbedan transport pacijenata.

– Ovo će omogućiti da se pacijenti transportuju i sa onim najtežim oboljenjima, pacijenti koji su kritično oboleli ili pacijenti sa brojnim traumama, odnosno politraumama. Od velikog značaja je kako za pacijente, tako i za naše zaposlene. Ovo je dan velike radost i veliki motiv da krupnim koracima nastavimo dalje u zbrinjavanju pacijenata, a ovim obezbeđujemo brz i bezbedan transport pacijenata- rekla je doktorka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Doktorka je napomenula da Klinički centar Vojvodine ima četiri ovakva vozila, a novo vozilo će u značajnoj meri unaprediti rad jer će se u isto vreme moći da transportuje veći broj pacijenata.

Nemanja Graonić, tehničar jedinice intenzivne nege Urgentnog centra, napominje da se izdvaja samoodrživost vozila što se tiče struje kada su u pitnaju duže relacije transporta pacijenata.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Vozilo je snadbeveno defibrilatorom, pokretnim resporatorom za pacijente koji su na kliničkoj ventilaciji, kao i aspirator, što se tiče samog transporta ima strečer, spiralnu dasku ukoliko je pacijentu povređena kičma, posebni uređaji za merenje pritiska, saturacije, tačnije sve što ima u jedinici intenzivne nege ima u ovom vozilu – rekao je Graonić.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments