Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/weforum.org/Ilustracija

U cilju podizanja svesti i prikupljanja sredstava, Kohon krenuo je na šestomesečno putovanje bez ugljenika, od 4000 km peške, od Londona do Istanbula. Putovanje uključuje hodanje od 25 km dnevno kroz 11 zemalja i 82 grada, kako bi u razgovorima sa gradonačelnicima, izvršnim direktorima, aktivistima, naučnicima i kreatorima politike podigao svest i razumevanje opcija za uklanjanje ugljenika

Krejg Kohon rođen je u Južnom Čikagu 1963. Njegov otac je napustio posao korporativnog advokata u SAD da bi postao osnivač Mekdonaldsa u Kanadi.

Od maja 1986. godine, od kada je video natpis Coca-Cola na kolibi, počeo je da radi za tu kompaniju sve do 2000. godine. Kohon je strastveni međunarodni putnik, a ono što ga izdvaja od drugih je da nema automobil i putuje po Londonu peške, čamcem, biciklom i javnim prevozom.

Foto: Pim Mul/ad.nl

Ovaj kanadski biznismen gostovaće u sredu, 19. aprila, na Prirodno-matematičkom fakultetu biće održan dijalog o tome kako bezbedno i pravično povećati uklanjanje ugljenika u gradovima širom sveta u organizaciji kampanje „Walk it back” i globalnog studentskog pokreta „Re-Earth”.

Tog dana, na Departmanu za biologiju i ekologiju, u Amfiteatru 1, od 18.00 časova prisutnima će se obratiti i članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine Mira Radenović.

Na izložbi ispred Departmana u recikliranim transportnim kontejnerima, biće prikazana različita rešenja za eliminaciju ugljenika.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Joe
18/04/2023 18:27

Jel peške došao i iz Kanade?
Manite se gluposti i globalustičke propagande, to ovde ne prolazi.