Foto: Grad Novi Sad
Po Ugovoru o nabavci i ugradnji opreme i podloge za dečija igrališta i teretane na otvorenom na teritoriji Grada Novog Sada, započeti su radovi na postavljanju velikih i malih dečijih igrališta, street workout terena, fitnesa za mlade i dečijeg igrališta za osobe sa invaliditetom, na 22 lokacije u gradu.
Foto: Grad Novi Sad

Od devet dečijih igrališta, koja su predmet ugovora, započeti su radovi na sledećim lokacijama: Kać – Petrovdansko naselje (uklonjeno postojeće igralište), Sremska Kamenica – Ulica Marka Oreškovića (uklonjeno postojeće igralište, ograđeno i iskolčeno za postavljanje novog igrališta), Novi Sad – Ulica Milana Simovića (do kraja današnjeg dana postojeće igralište će biti uklonjeno), Novi Sad – Bulevar kralja Petra I br. 71 (ograđeno i iskolčeno za postavljanje novog igrališta).

Foto: Grad Novi Sad

Narednih dana očekuje se početak radova i na preostalim lokacijama: Veternik – Ulica Vojvode Bojovića br. 50, Ledinci – Ulica Đurđevdanska, Novi Sad – Ulica Gagarinova br. 10, Čenej – kod crvenih zgrada, Novi Sad – Ulica Bate Brkića, u blizini SOŠO “Dr Milan Petrović”.

Postavljanje fitnesa za mlade predviđeno je na tri lokacije u gradu. Započeti su radovi u Jiričekovoj ulici br. 3 u Novom Sadu (uklanja se postojeće igralište), dok se na preostale dve lokacije u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu i Ulici Vojvode Bojovića br. 50 u Veterniku, početak radova očekuje već narednih dana.

10 novih street workout terena u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad

Od deset street workout terena na četiri lokacije su započeti radovi: Novi Sad – ugao Bulevara Evrope i Ulice Branka Bajića (ograđen teren, završeni zemljani radovi), Novi Sad – na Beogradskom keju, preko puta br. 39 (ograđen teren, završeni zemljani radovi), Novi Sad – Ulica vojvode Knićanina (ograđen teren, završeni zemljani radovi), Novi Sad – Ulica Kozačinskog (uklanja se postojeće igralište). Na preostalih šest lokacija u narednim danima se očekuje početak radova, a to su: Novi Sad – Ulica Milana Simovića, Begeč – Ulica Svetozara Markovića br. 104, Veternik – Ulica vojvode Bojovića br. 50, Rumenka – Ulica Arsenija Čarnojevića, Futog – u parku između Zmaj Jovine, Pionirske i Grmečke ulice, Novi Sad – blok između ulica Blagoja Parovića, Boška Buhe i Milice Stojadinović Srpkinje.

Foto: Grad Novi Sad

U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta definisani su kriterijumi za projektovanje i postavljanje dečijih igrališta na javnoj površini, u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti korisnika.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena
02/04/2022 22:48

A na Adicama ništa? A dece imamo dosta Hvala Bogu!!!

Gagi
03/04/2022 08:17

Zasto je Avijacija uvek izostavljena iz ovakvih akcija…