Foto: Daily Sabah

U jednoj radnji u Novom Sadu naišli smo na pomalo neuobičajen modni trend. Ovaj modni trend nije za ljude, on je za kućne ljubimce. Ima ih u svim bojama- od žute do crne, da se slažu uz dlaku i odeću vašeg ljubimca. I ne, nije šala. 

U pitanju su naočare za kućne ljubimce, koje je naš reporter našao u jednoj novosadskoj radnji, a cena je simbolična- 150 dinara. Ove “rejbanke” mogu nositi vaši psi i mačke.

Foto: nsuzivo.rs

Strani mediji navode da naočare za pse nisu samo za stil – postoji mnogo štenaca koji imaju koristi od ovih zaštitnih naočara. Prema Američkom kinološkom klubu naočare sa UV zaštitom za oči mogu pomoći psima koji imaju konjuktivitis, glaukom i druga stanja oka. Psi sa kataraktom takođe mogu imati koristi od UV blokirajućih sočiva, jer mogu poboljšati jasnoću vida.

-Ultraljubičasto svetlo je loše za pse, ali ne na isti način kao za nas. Dok je UV svetlost najčešći uzrok katarakte kod ljudi, psi razvijaju kataraktu zbog nasleđa ili kao nuspojava dijabetesa- ističe jedan novosadski veterinar za NS Uživo, koji dodaje da se naočare za pse kupuju na proverenim mestima, te da su namenje aktivnim psima a ne da njihovi vlasnici prate modne trendove i stilizuju svoje ljubimce.

Neki od vas će pomisliti da će vaši psi ili mačke biti kul sa naočarima, a neki će se zgražavati. Ono što je sigurno je da ćete privući pažnju prolaznika, kao i komentare.

nsuzivo.rs

 

 

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nmm
28/09/2022 18:31

gde ovo ima???

SNS Uzivo
28/09/2022 18:34

Predlog teme interviju sa silovateljem koji je emitovao Informer, za i protiv?

Vidoje
28/09/2022 18:52

Mozda u starom gradu haha

Nikolina
28/09/2022 19:10

Bolestina