Foto: Nikola Starčević/Ilustracija

Prvi pet foto studio pod nazivom “Starli pet photography” otvoren je u Novom Sadu pre mesec dana. Nikola Starčević, po profesiji oficir, koji se bavi fotografijom već sedam godina, došao je na ideju da otvori foto studio za kućne ljubimce, a za NS Uživo otkrio je kako to funkcioniše u praksi

– Svoj prvi fotoaparat sam kupio iz hobija, u toku studiranja, a po završetku istih dobio sam svog prvog kućnog ljubimca – mačka Hansa. On je bio moj glavni model i tako sam došao na ideju da spojim lepo i korisno, odnosno moje dve ljubavi – fotografiju i životinje – rekao je fotograf Nikola Starčević.

Foto: Ustupljene fotografije/Nikola Starčević

Rad sa životinjama iziskuje strpljenje, a za one mirne “pozere” tu je uvek poslastica kao nagrada

– Sam “fotošuting” sa životinjama je vrlo dinamičan. Nakon što me vlasnici kontaktiraju ja pokušam da utvrdim o kojoj životinji je reč. Do sada sam fotografisao samo pse i mačke, a u zavisnosti od rase životinje menja se i pristup fotografisanju. Neki psi su hiperaktivni, a neki su veoma mirni i umiljati. Zbog samih karakternih osobina životinja potrebno je da se i ja, ali i vlasnik, potrudimo da ih animiramo raznim igračkicama kako bi oni bili mirni, a fotografije ispale što bolje. Kada je reč o mačkama, neke su plašljive i potrebno ih je upoznati sa novim prostorom, jer često umeju da beže i da se kriju – objašnjava naš sagovornik.

Foto: Ustupljene fotografije/Nikola Starčević

Nikola dodaje da vlasnici često izražavaju želju da se fotografišu zajedno sa svojim ljubimcima, a u ponudi postoje tri paketa fotografija, koji se razlikuju po formatu koji diktira cenu. Mali paket uključuje deset fotografija u elektronskom formatu, srednji paket sadrži 15 fotografija i mogućnost da se vlasnici fotografišu zajedno sa ljubimcima, a poslednji, najveći paket, uključuje 20 fotografija, a pored svih ovih pogodnosti, dodatno sadrži i gratis izrađenu fotografiju.

-Izrazito mi je drago što su Novosađani zainteresovani za fotografisanje svojih kućnih ljubimaca, a moram priznati da za sada u tome prednjače žene. Interesantno je što je moj foto pet studio prvi u Novom Sadu, a koliko sam uspeo da istražim, ne postoji ništa slično u našem gradu – zaključuje Starčević.

Ovaj inovativni fotograf uskoro planira da u svoju ponudu uključi i poklon vaučere, koje će svi koji imaju nekog ko obožava životinje i želi da napravi uspomene, moći da poklone i da ih obraduju.

M. Šolaja

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
27/03/2023 17:43

O cemu vi pišete dok nam se drzava raspada, institucije ne postoje, nema ig… 🙂

Last edited 2 meseci ranije by SNS Uzivo