Foto: Grad Novi Sad
Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu, četvrti po redu, počeo je danas u Hali „Master” Novosadskog sajma. Na manifestaciji koja promoviše privredni, kulturni i turistički potencijal Srba širom regiona, učestvuje oko 120 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Mađarske i Crne Gore.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović i zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac koji je pozdravio prisutne na svečanom otvaranju manifestacije.

– Pored toga što ističe bogatstvo i jedinstvo naše kulturne baštine, Sajam zavičaja kroz privredu, turizam i kulturu povezuje ljude iz regiona. Važno je da sarađujemo, pomažemo jedni druge i budemo jedinstveni. Grad Novi Sad, u saradnji sa Državom i Pokrajinom vodi računa o izbeglim i raseljenim licima, prevashodno po pitanju rešavanja stambenog pitanja onima kojima je to potrebno. Takođe, uvek rado podržavamo ovakve manifestacije, rad različitih zavičajnih udruženja i svih onih koji rodni kraj nose kao svoj identitet, čuvaju našu tradiciju i prenose je budućim generacijama- izjavio je Igor Crnobarac.

Foto: Grad Novi Sad

– Ovakve manifestacije su značajne jer neguju tradiciju i multikulturalnost, ali one su i odlična prilika da se na jednom mestu, pored brojnih izlagača, okupe i predstavnici institucija iz Srbije i regiona. Uživali smo u kulturno-umetničkom programu, i u bogatoj i raznovrsnoj ponudi izlagača – istakao je gradonačelnik Milan Đurić.

Prisutnima na otvaranju obratili su se i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac koji je istakao da je cilj manifestacije okupljanje, povezivanje i jačanje saradnje institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja iz Srbije i regiona.

Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, uz podršku Pokrajinske vlade.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments