Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Partizanska ulica postala je prohodna za saobraćaj, a završeni su svi radovi u zoni nadvožnjaka, zbog čije je gradnje ta ulica prošle godine zatvorena. Ovaj nadvožnjak je jedan od devet predviđenih nadvožnjaka između Novog Sada i Vrbasa. Završetku radova i otvaranju nadvožnjaka prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik je svim građanima čestitao Sretenje i dodao da je ovo drugi deo praznika u Novom Sadu.

-Kao Novosađanin znam koliko je Partizanska ulica važna za Novi Sad i saobraćaj. Građani će od danas ponovo moći da je koriste za saobraćaj. Morali smo da budemo strpljivi, urađen je novi nadvožnjak koji je morao da ispunjava sve uslove zbog voza. Ono što je važno je da se ovde posle svake jače kiše ovde zadržavala voda, a sada je to izvođač radova doveo do perfekcije. Ministar i ja smo zajedno s predsednikom u januaru obišli radove u Stepanovićevu i biće završeni pre roka. Što se tiče celog ovog poduhvata hvala predsedniku, ministru i izvođaču radova. Treba da budemo ponosni na našu državu što u ovako teškim trenucima završavamo važne infrastrukturne projekte za našu zemlju.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ministar Vesić naveo je da je to trasa trenutno najvažnijeg projekta u Srbiji, brze pruge Novi Sad-Subotica.

-Pruga je trebalo da bude završena u avgustu 2025. godine, ali biće završena do kraja 2024. godine. Ubrzavao sam ih da što pre završe ovaj nadvožnjak što pre kako se tamo gde su urbane sredine ne bi remetio život ljudi. Ono što je važno za Novi Sad je da sam ja juče razgovarao s mađarskim ministrom transporta i građevinarstva kako ćemo urediti funkcionisanje brzog voza, jer on postaje međunarodni jer ide do Budimpešte. Za to je potrebna  sigurno godinu dana, da se otvore mađarski granični prelazi na stanicama u Beogradu, Novom Sadu i Subotici, kao i srpski u Budimpešti, da svi oni koji putuju mogli ovde da završe sve formalnosti. Imamo negde oko 1400 radnika u ovom trenutku, oko 850 naših i stiže oko još 300 radnika- istakao je Vesić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vesić je najavio i da će do kraja ove godine biti potpisan ugovor za izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, u dužini od 105 kilometara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Mi ćemo Novom Sadu ustupiti staru ranžirnu stanicu jer mislimo da možemo nešto lepo da uradimo na tom mestu, da tu bude neki prostor za kulturu ili IT industriju. Ono što takođe nisam znao je da je Ajfel projektovao tu ranžirnu stanicu, tako da sam siguran da će to biti turistička atrakcija i da će Novi Sad biti obogaćen za još jedan lep prostor- istakao je Vesić i najavio da će za dve nedelje biti završena pešačka i biciklistička staza.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić


nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dule
15/02/2023 17:54

Koliko bi dugo radili da ih nisi ubrzavao ??? 9 meseci za jedan običan nadvožnjak…jeste li vi bre notmalni ???

Vidoje
16/02/2023 11:38
Reply to  Dule

Nismo ga mi radili nego kinezi. Obrati se njima