Foto: nsuzivo.rs

U Skupštini Grada održava se 37. sednica sa 34 dnevnog reda, a odbornici će raspravljati o izmenama programa putne privrede, novim ulaganjima u kulturu i opremanju javnih preduzeća. 

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obratio se pre početka sednice i najavio o čemu će odbornici danas raspravljati.

-Grad je izvojio milijardu dinara, a Pokrajina 500 miliona dinara. APV će dodatno izdvojiti još 200 miliona. Nadam se da to neće biti kraj, da ćemo rebalansom izdvojiti dodatna sredstva za asfaltiranje, jer je to od izuzetne važnosti za grad. Jedna tačka se tiče i legata koji su nastali kada je Grad bio Evropska prestonica kulture, a reč je o devet kulturnih stanica i dve koje treba da otvorimo u trećem ili četvrtom mesecu. Kreativni distrikt će nastaviti dalje da radi, čeka se odluka Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove o raspodeli prostora koji postoji tamo. Nastavljamo dalje da ulažemo u kulturu. Predlog odluke izmenama odluke o programu investicionih usluga delatnosti JKP “Čistoća”, 78 miliona dinara opredelila je APV za tri automobila čistilice i svako će morati u narednom periodu da uložimo u operativu, jer se grad nesumnjivo širi što pokazuje i poslednji popis, gde imamo blizu 30.000 stanovnika više u poslednjih 11 godina. Pet miliona dinara je za Almaški kraj, koji radimo u narednih šest godina sa APV. Nama je to od izuzetne važnosti, kako bismo napravili ponos grada i države.

Foto: nsuzivo.rs

Istaknuto je da je ovo godina velikih planova i radova u našem gradu.

-Danas su pred odbornicima, na 37. sednici Skupštine Grada, bile komunalne teme i usvajanje planskih akata.Budžetom AP Vojvodine je opredeljeno dodatnih 200 miliona dinara za novosadsku putnu privredu, tako da ćemo u ovoj godini ukupno izdvojiti milijardu i 700 miliona dinara za tu namenu.Nastavljamo, do sada najveća, ulaganja u saobraćajnice u prigradskim naseljima i gradu.Obnavljamo mehanizaciju komunalnih preduzeća, što će značajno doprineti kvalitetu usluga. JKP “Čistoća” dobija tri nove auto-čistilice.Nastavljamo veliki projekat uređenja Almaškog kraja, u okviru kojeg će JKP „Vodovod i kanalizacija“ izvoditi radove na rekonstrukciji vodovodne mreže, u vrednosti od pet miliona dinara – napisao je gradonačelnik na svom Instagramu.

Gradonačelnik Đurić istakao je da je POKS izašao iz koalicije gradske vlasti u ponedeljak, da su predali zahtev za formiranje nove odborničke grupe.

-Nastavljamo dalje da radimo i da se borimo za Grad Novi Sad. Razgovarali smo s njima o razilasku i doneli odluku koju su svi mediji dobili. Dugi niz godina se poznajemo i ljudski je da se razgovara.

Nakon podnošenja ostavke Branke Bežanov na mesto članice veća za dečiju i socijalnu zaštitu, gradonačelnik je predložio Danijelu Kostić, ekonomistkinju. Ona je bila predsednik radne grupe za prvog lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost Grada Novog Sada.

-Od nje očekujem da donese novu energiju i da sarađuje sa udruženjima. Nadam se da će biti novo osveženje u gradskom veću i da će odbornicima biti dostupna. Nastavljamo sa pomoćima za penzionere, izdavanjem sredstava za lične pratioce i subvencionisanjem privatnih vrtića- naveo je Đurić.

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan
10/02/2023 17:25

Samo pljackajte,ako,tako treba…