Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će vlada biti u sigurnim rukama ako premijer bude Miloš Vučević i ocenila je da je on izuzetno sposoban čovek što je pokazao kao gradonačelnik Novog Sada.

– Miloš je fantanstičan čovek, izuzetno sposoban što je pokazao i način na koji je vodio Novi Sad koji je proslavio Srbiju kao omladnska prestonica i evropska prestonica kulture. To je uradio on sa svojim timom uz podršku vlade – rekla je Brnabić na pitanja da prokomentarište to šte se njeno i Vučevićevo ime pominju kao imena budućih mandatara.

Premijer je podsetila da je Vučević čovek koji je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem doveo mnogo stranih investitora i otovorio nova radna mesta u glavnom gradu Vojvodine.

– Mnogo je uradio za Novi Sad i Novi Sad je sada grad primer kako treba voditi omladinsku politiku – rekla je Brnabić za TV Prva.

– Vlada će u tom slučaju biti u sigurnim rukama i ako to bude on daću sve od sebe da mu pomognem i prenesem sva isksutva i tamo gde sam grešila kako ne bi ponovio iste greške – rekla je premijier i naglasila da se ponosi time što je član SNS jer u SNS nema neprijatejstva i antagonizma.

Naglasila je da su u SNS svi tu da pomognu građanima, a ne da se bore za funkcije.

Razgovori u Briselu prioritet

Na pitanje da li je razmišljala koji bi ministri trebalo da ostanu u vladi, ako ostane na premijerskoj poziciji, kaže da su o tome razgovarali sa predsednikom Vučićem i ona i ministar Siniša Mali, kao i sa još nekim ljudima iz SNS Darkom Glišićem, potpredsednicima.

Kaže da ipak sve ostaje da se vidi, a da su sada najvažniji razgovori u Briselu kojima je predsednik poklonio najviše pažnje i najviše vremena.

Brnabić je naglasila da ako u dijalogu ne nude nekog ozbiljnog pomaka ka miru, ništa drugo nije važno, jer je onda, kako dodaje, u pitanje doveden, ne samo opstanak Srba na KiM već i prisustva Srbije, kao i njen dalji razvoj.

– Potrebni su nam stabilnost i mir, naglasila je ona i podsetila da svi gledaju u budućnost i da je predsednik pred put u Brisel preneo važnu vest – da je u Srbiji rođena 521 beba više nego prošle godine.

Mali ohrabrujući pomak, to je 1.8 dsto više dece, rekla je ona i dodala da joj je zanimljivo da kaže koliko se Srbija menja i koliko građani imaju više povrenja da će biti bolje.

Stopa ukupnog fertiliteta je 2019. godine, nakon 15 godina prvi put presla koeficijent od 1.5 a za prostu reproduciju je potrebno da on bude 2.1, podsetila je ona.

Prvi put smo išli iznad 1.5, sada imamo nesto više rođenih nego prosle godne i nadam se da ce se taj trend nastaviti, i to je ono za šta se mi borimo i za šta se predsednik bori u Briselu, rekla je ona i dodala da je to ono zbog čega moramo da sačuvamo mir i stablnost.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments