Foto: Sputnik/AP Photo/Visar Kryeziu/Ilustracija

Pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavic i to na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina.

Tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

Kako se navodi u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, “pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira”.

-Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi”.

-Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini što se danas i pokazalo. Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM- istakao je Petković.

kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan NS
23/01/2023 14:19

Petkovića pod hitno smeniti kad ne zna osnovu delovanja policije. A usput traži krv i to ne svoju već bi da zavadi dva bratska naroda