Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad ovogodišnju sezonu putarskih radova na tekućem održavanju saobraćaja započeće u dva naselja. Za održavanja objekata putne privrede Grad Novi Sad i Autonomna Pokrajina Vojvodine, izdvojili su značajna sredstva

U cilju stvaranja uslova za efikasno i bezbedno odvijanje saobraćaja, Grad Novi Sad, pored investicionih projekata, svake godine izdvaja značajna sredstva za održavanje saobraćajnih površina. Ovogodišnji Program održavanja objekata putne privrede iznosi 1.700.000.000,00 dinara, zahvaljujući zajedničkom ulaganju Grada Novog Sada i Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja je ove godine izdvojila sredstva u iznosu od 700.000.000,00 dinara, namenjena rehabilitaciji saobraćajnica i to kako u urbanim delovima grada, tako i u prigradskim naseljima.

Ovogodišnja sezona putarskih radova na tekućem održavanju započeće u naseljima Veternik i Futog.

Po nalogu i uz nadzor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, izvođač, JKP „Put”, od sutra, 1. marta, izvodiće radove na popravci kolovoza asfaltom u dve ulice u Veterniku – Zoje Mirosavljević i Kosova, kao i u dve ulice u Futogu – Nade Dimić i Rakovačka.

Prema planiranoj dinamici, koja je značajno uslovljena i vremenskim prilikama, u ponedeljak, 6. marta, počeće radovi na obnovi kolovozne konstrukcije na Bulevaru Slobodana Jovanovića, na deonici od raskrsnice Bulevar Jovana Dučića-Radomira Raše Radujkova do Bulevara vojvode Stepe. Radovi, koji će trajati oko nedelju dana, usloviće potpunu obustavu saobraćaja na ovom delu Bulevara Slobodana Jovanovića, uz napomenu da će raskrsnica biti prohodna. Podsećamo da je u decembru prošle godine saniran kolovoz na deonici od pomenute raskrsnice do Futoškog puta.

U okviru dinamike radova na održavanju putne infrastrukture, koji će se obavljati tokom čitave godine, naročito će se voditi računa o tome da se u najvećoj mogućoj meri obezbedi protočnost saobraćaja u svim ulicama u kojima će se realizovati planirane intervencije na saobraćajnim površinama. Javnost će blagovremeno biti obaveštena o tome na kojim lokalitetima se izvode radovi kako bi se, radi sprečavanja gužvi u saobraćaju, koristili alternativni putni pravci.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije moli sve učesnike u saobraćaju da imaju strpljenja i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju u zoni izvođenja radova.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mirjana
28/02/2023 19:20

Sramota kako je odrađena Veternicka ul.u Adicama a hiljade auta danas prođe ulicom.

Novosadjan.
28/02/2023 20:12

Kada ce se renovirati Rumenacki
put od Matijevica do kruznog toka.

Dragan
02/03/2023 18:24

Kad će biti asfaltirana ulica Gige geršića u veterniku.zašto plaćam porez i sve obaveze državi,a svaki dan gazim vodu i blato.