FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je veliku diplomatsku ofanzivu koja će imati za cilj dalje povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Vučić je naveo da će to biti odgovor Beograda Prištini na kršenje Vašingtonskog sporazuma koje je učinjeno zahtevom za prijem tzv. Kosova u međunarodne institucije.

– Tu je i pitanje ulaska u međunarodne institucije tzv. Kosova. Nemačka je podržala njihovo nastojanje za ulazak u Savet Evrope, a oni su naš najvažniji partner. Mi ne možemo sebi da pucamo u nogu i govorimo o tome šta će biti. Mislim da treba postupiti racionalno, ali ćemo odgovoriti na to prvog dana sa zvaničnom potvrdom da su prekršili Vašingtonski sporazum – konstatovao je Vučić.

– Kažete da više ne važi? Tog dana ćemo vam pokazati šta je odgovor nezavisne Republike Srbije, a zatim kreće dalji rad na poništavanju kosovske “nezavisnosti”. Neka to imaju u vidu jer imaju velike sile kao svoje zaštitnike. Ma koliko da smo mali, naš odgovor biće mnogo snažniji nego što misle i neće se ticati oružja niti saopštenja već snažne diplomatske ofanzive i mi ćemo pokazati zube. Tiče se politike, diplomatije i ničeg drugog” – najavio je predsednik.

alo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments