Foto: nsuzivo.rs
Novinarka portala NS Uživo napadnuta je danas kada je grupa lažnih ekologa i ekstremista upala i nasilno prekinula javnu sednicu Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada.

Pripadnici manjinske ekstremističke grupe koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti na brutalan način vređali su i fizički nasrnuli na novinarku portala NS Uživo. Ona je, tom prilikom, odgrunuta, a upućen joj je niz pogrdnih reči, uvreda, psovki i pretnji. Naša novinarka je doživela linč i njena bezbednost, život i zdravlje dovedeni su u neposrednu opasnost.

Portal NSUživo apeluje na sve nadležne organe da hitno procesuiraju sve učesnike ovog napada na našu novinarku i spreče dalje širenje političkog nasilja koje postaje uobičajen način delovanja raznih ekstremističkih grupa u Novom Sadu.

Pozivamo i sva novinarska udruženja da reaguju povodom ovih besprizornih napada na našu novinarku i da osude nasilje.

Podsetimo, ovo je već drugi put da se prekida rad javne sednice Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada. Prethodni put pripadnik stranke SSP Brajan Brković je sa nekolicinom svojim pristalica zapalio dimnu bombu, a sada su direktora „Urbanizma“ Dušana Miladinovića polili vodom i njegov računar, sve vreme vičući, urlajući, duvajući u pištaljke i tako onemogućavali normalan rad sednice. Potom su napali i nekolicinu prisutnih, uključujući i novinarku portala NS Uživo.

Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i strukovnih udruženja da se nasilje osudi i spreči kao vid političkog delovanja, a odgovorni procesuiraju i pozovu na odgovornost kako bi se sprečio svaki dalji akt ugrožavanja bezbednosti svih građana, funkcionera i novinara od strane raznih agresivnih ekstremističkih grupa.

nsuzivo.rs

9 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Crni
15/03/2022 18:35

Znaci ima neko i desnije od vas? Interesantno. A nekad ste bili tako fini portal. Šteta

Ahaha
15/03/2022 21:13

Koja novinarka leba ti?

lola
15/03/2022 21:38

jao,bas…

Slobodan gradjanin
15/03/2022 21:46

pravi se frka samo zato sto je osoba napadnuta novinarka istoimene novinarske agencije… da je bilo ko drugi vest bi bila 10x kraca i manje napadna, ako bi je na kraju krajeva uopste bilo. sramite se!

Akadem
16/03/2022 08:50

Sta se ovo dogadja, poceli ste da pustate komentare?

Lucija
16/03/2022 09:27

Sram vas bilo! Toliko puta ste na ovom portalu targetirali druge i pozivali na linč sve bez potpisa kao i ovaj put. I sad u ovoj vesti opet targetirate druge i iskoristile ste je za to. Uostalom vi nemate novinare nego poslušnike koji sami uzazivaju incidente i ne potpisuju se ispod teksta.

uf uf
16/03/2022 10:48

Kad se tačno desio napad na snimku, kada žena Br.1 grune zenu Br.2 ili možda pak obrnuto kada zena Br.2 gurne zenu Br.1 ? Nemam zvuk pa ne mogu da procenim sta se desava. Čitajuči tekst imam osećaj da je neko gadno stratdao, a ustveri su samo naduvali priču da bi ogadili čitaocima novosadske aktiviste koji su trenutno jedina nada za ovaj grad da ne postane veliko galens gradilište… Sram vas bilo sve što radite za ovaj tabloid i nazivate sebe novinarima a nemate hrabrosti da potpišete ovaj TEKST ps. proverite na wikipediji znacenje reci LINČ pre nego sto krenete… Učitaj još »

nikola
16/03/2022 15:33

novinarka brutalno prebijena vratili je sa tetraumatologije i snimanje lobanje kao sto vidite kada je osoba br1. gurnula osobu br2. desio se kolaps zgrade i novinarka je nastradala tako je trebao da glasi naslov vesti.Posto svakako se nista nije dogodilo od toga sto pise u naslovu

AV AV
17/03/2022 10:04

Hahahha to sto ova “novinarka” ovog “portala” prva ima kontakt sa zenskom osobom to nista 😀 Neka se javlja na vreme na biro rada a i svi u vasoj “redakciji” na verme